gruzin Opublikowano 3 Lutego 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2011 Działa tak jak trzeba........ ale tylko na Autocadzie w Zwcadzie wywala taki błąd: error: *Error* (VLA-GETCUSTOMBYINDEX SI (- C 1) (QUOTE K) (QUOTE V)) (WHILE (> C 0) (VLA-GETCUSTOMBYINDEX SI (- C 1) (QUOTE K) (QUOTE V)) (SETQ LST (CONS (CONS K V) LST) C (1- C))) (KR:DWG_GETCUSTOMPROPERTIES) (MAPCAR (QUOTE CAR) (KR:DWG_GETCUSTOMPROPERTIES)) (MEMBER KEY (MAPCAR (QUOTE CAR) (KR:DWG_GETCUSTOMPROPERTIES))) (IF (MEMBER KEY (MAPCAR (QUOTE CAR) (KR:DWG_GETCUSTOMPROPERTIES))) (IF MODE (VLA-SETCUSTOMBYKEY SI KEY VALUE)) (VLA-ADDCUSTOMINFO SI KEY VALUE)) (KR:DWG_ADDCUSTOMPROPERTIES (CAR ) (CADR ) nil) (FOREACH DWGPROP (KR:DWG_ADDCUSTOMPROPERTIES (CAR ) (CADR ) nil)) (C:TEST01) Cytuj
Jason Opublikowano 3 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2011 wstukaj po kolei dwa ponizsze sposoby i powiedz co zwraca kazda linijka stworz wczesniej tylko jedno properties o nazwie a 1. (setq SI (vla-get-SummaryInfo (vla-get-ActiveDocument (vlax-get-acad-object)))) (vla-GetCustomByIndex SI 0 'K 'V) (princ K) (princ V) 2. (setq SI (vla-get-SummaryInfo (vla-get-ActiveDocument (vlax-get-acad-object)))) (vla-GetCustomByKey SI "a" 'V2) (princ V2) j. Cytuj
gruzin Opublikowano 3 Lutego 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2011 pierwsza wersja: Command: (setq SI (vla-get-SummaryInfo (vla-get-ActiveDocument (vlax-get-acad-object)))) # Command: (vla-GetCustomByIndex SI 0 'K 'V) error: *Error* (VLA-GETCUSTOMBYINDEX SI 0 (QUOTE K) (QUOTE V)) Command: (princ K) nilnil Command: (princ V) nilnil druga wersja: Command: (setq SI (vla-get-SummaryInfo (vla-get-ActiveDocument (vlax-get-acad-object)))) # Command: (vla-GetCustomByKey SI "a" 'V2) error: *Error* (VLA-GETCUSTOMBYKEY SI "a" (QUOTE V2)) Command: (princ V2) nilnil Cytuj
Jason Opublikowano 3 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2011 to lekka kup. a czy dodawanie i usuwanie dziala? j. Cytuj
gruzin Opublikowano 3 Lutego 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2011 usuwania nie testowałem. dodawanie nie działa w najnowszej wersji (dodaje tylko pierszy properities i wywala błąd). W pierwszym kodzie który nadpisywał wartości wszystko działało. Cytuj
Jason Opublikowano 3 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2011 to nam powinno wszytko wyjasnic: (vlax-dump-object (vla-get-summaryinfo (vla-get-ActiveDocument (vlax-get-Acad-Object))) T) co zwraca? j. Cytuj
gruzin Opublikowano 3 Lutego 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2011 Zwraca cos takiego: Command: (vlax-dump-object (vla-get-summaryinfo (vla-get-ActiveDocument (vlax-get-Acad-Object))) T) Property values: ; Author ; Comments ; HyperlinkBase ; Keywords ; LastSavedBy ; RevisionNumber ; Subject ; Title Methods supported: ; GetCustomByIndex (3) ; GetCustomByKey (2) ; NumCustomInfo () ; RemoveCustomByIndex (1) ; RemoveCustomByKey (1) ; SetCustomByIndex (3) ; SetCustomByKey (2) T Cytuj
Jason Opublikowano 3 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2011 czyli metoda GetCustomByIndex jest ostatnia proba i sie poddaje (utworz tylko jeden properties): (setq SI (vla-get-SummaryInfo (vla-get-ActiveDocument (vlax-get-acad-object)))) (vlax-invoke-method SI 'GetCustomByIndex 0 'K 'V) (princ K) jaki zwcad, ktora wersja? jak nie zahula to moze to jakis blad. a moze ma jeszcze ktos jakis pomysl? j. Cytuj
gruzin Opublikowano 3 Lutego 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2011 zwcad najnowsza wersja 2011PRO angielska Command: (setq SI (vla-get-SummaryInfo (vla-get-ActiveDocument (vlax-get-acad-object)))) # Command: (vlax-invoke-method SI 'GetCustomByIndex 0 'K 'V) error: *Error* (VLAX-INVOKE-METHOD SI (QUOTE GETCUSTOMBYINDEX) 0 (QUOTE K) (QUOTE V)) Command: (princ K) nilnil Command: vernum _VERNUM = "2010.11.25(16241)" (read only) Cytuj
kruszynski Opublikowano 7 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2011 Potwierdzam jest jakiś problem z funkcją getCustomByIndex. Zgłoszę to doZWSOFT. Cytuj
gruzin Opublikowano 13 Lutego 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2011 Wyszła wersja PROFILKA 2011.02.13 Przebudowałem paski nakładki aby kolejne polecenia znajdowały sie w bardziej intuicyjnych miejscach. Dodałem kilka nowych poleceń do schematów. Dodałem pasek GAZ z nowym poleceniem do wstawienia gazomierzy oraz wprowadziłem kilka niwidocznych dla użytkownika poprawek i usprawnień. Paski nakładki wyglądają teraz tak: Okienko do wstawiania gazomierzy tak: Nakładka do ściągnięcia na stronie: http://instalacjesanitarne.com/download.htm Na stronie zaktualizowałem również opis wszystkich poleceń nakładki. Cytuj
gruzin Opublikowano 7 Marca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2011 Wyszła wersja PROFILKA 2011.03.08 Zmiany w stosunku do ostatniej wersji: - Usunąłem pasek z tabelkami i zamiast niego zrobiłem okno dialogowe przez które można wstawić do 25 przygotowanych tabelek rysunkowych. - Dodałem nowe okno dialogowe przed poleceniem opisywania profili podłużnych. - Dodałem okno dialogowe do polecenia rysowania studni na profilach podłużnych. - Dodałem nowe polecenia do rysowania rozwinięć kanalizacyjnych: rewizje, trójniki, wywiewki, zawory napowietrzające i redukcje. - Dodałem kilka nowych poleceń do schematów. - Zmiany w kodzie wewnętrznym programu, przeważnie niewidoczne. Paski nakładki wyglądają teraz tak: Nowe okienka: Nakładka do ściągnięcia na stronie: http://instalacjesanitarne.com/download.htm Na stronie zaktualizowałem również opis wszystkich poleceń nakładki. Cytuj
gruzin Opublikowano 21 Marca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2011 Wyszła wersja PROFILKA 2011.03.21 Zmiany w stosunku do ostatniej wersji: - Na zewnątrz raczej kosmetyczne, - Dodałem narzędzie do tworzenia warstw do rysowania schematów hydraulicznych, - Wprowadziłem we wszystkich poleceniach z paska "kanalizacja wewnętrzna" domyślne wartości wprowadzane za pomocą prawego kliknięcia myszą (lub Enter), - Usunąłem kilka znalezionych błędów, - Wprowadziłem możliwość wpisywania wielkości liczbowych w oknach dialogowych z kropką lub przecinkiem (oba sposoby wprowadzania danych są poprawne), - Ustawiłem warstwę "reklamy" przy metryce rozwinięcia kanalizacyjnego i profili podłużnych na niedrukowalną (można teraz zostawić ją na rysunku bez obawy pojawienia się na wydruku). Paski nakładki wyglądają teraz tak: Nowe okienka: Nakładka do ściągnięcia na stronie: http://instalacjesanitarne.com/download.htm Na stronie zaktualizowałem również opis wszystkich poleceń nakładki. Cytuj
gruzin Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Wyszła wersja PROFILKA 2011.04.13 Zmiany w stosunku do ostatniej wersji: - Przeprojektowałem polecenia do rysowania kształtek rurowych (zmniejszyłem ilość ikonek jednocześnie zwiększając możliwości całego paska) - Zrobiłem okienka dialogowe do wszystkich poleceń z paska RURY - Dodałem polecenie do rysowania rur i kolanek po klikanej trasie. - Dodałem kilka drobnych poleceń w nowym pasku - Usprawniłem kilka poleceń tak aby praca z nimi była bardziej intuicyjna Paski nakładki wyglądają teraz tak: Nakładka do ściągnięcia na stronie: http://instalacjesanitarne.com/download.htm Na stronie zaktualizowałem również opis wszystkich poleceń nakładki. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi