gruzin Opublikowano 3 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2011 Działa tak jak trzeba........ ale tylko na Autocadzie w Zwcadzie wywala taki błąd: error: *Error* (VLA-GETCUSTOMBYINDEX SI (- C 1) (QUOTE K) (QUOTE V)) (WHILE (> C 0) (VLA-GETCUSTOMBYINDEX SI (- C 1) (QUOTE K) (QUOTE V)) (SETQ LST (CONS (CONS K V) LST) C (1- C))) (KR:DWG_GETCUSTOMPROPERTIES) (MAPCAR (QUOTE CAR) (KR:DWG_GETCUSTOMPROPERTIES)) (MEMBER KEY (MAPCAR (QUOTE CAR) (KR:DWG_GETCUSTOMPROPERTIES))) (IF (MEMBER KEY (MAPCAR (QUOTE CAR) (KR:DWG_GETCUSTOMPROPERTIES))) (IF MODE (VLA-SETCUSTOMBYKEY SI KEY VALUE)) (VLA-ADDCUSTOMINFO SI KEY VALUE)) (KR:DWG_ADDCUSTOMPROPERTIES (CAR ) (CADR ) nil) (FOREACH DWGPROP (KR:DWG_ADDCUSTOMPROPERTIES (CAR ) (CADR ) nil)) (C:TEST01) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jason Opublikowano 3 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2011 wstukaj po kolei dwa ponizsze sposoby i powiedz co zwraca kazda linijka stworz wczesniej tylko jedno properties o nazwie a 1. (setq SI (vla-get-SummaryInfo (vla-get-ActiveDocument (vlax-get-acad-object)))) (vla-GetCustomByIndex SI 0 'K 'V) (princ K) (princ V) 2. (setq SI (vla-get-SummaryInfo (vla-get-ActiveDocument (vlax-get-acad-object)))) (vla-GetCustomByKey SI "a" 'V2) (princ V2) j. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruzin Opublikowano 3 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2011 pierwsza wersja: Command: (setq SI (vla-get-SummaryInfo (vla-get-ActiveDocument (vlax-get-acad-object)))) # Command: (vla-GetCustomByIndex SI 0 'K 'V) error: *Error* (VLA-GETCUSTOMBYINDEX SI 0 (QUOTE K) (QUOTE V)) Command: (princ K) nilnil Command: (princ V) nilnil druga wersja: Command: (setq SI (vla-get-SummaryInfo (vla-get-ActiveDocument (vlax-get-acad-object)))) # Command: (vla-GetCustomByKey SI "a" 'V2) error: *Error* (VLA-GETCUSTOMBYKEY SI "a" (QUOTE V2)) Command: (princ V2) nilnil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jason Opublikowano 3 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2011 to lekka kup. a czy dodawanie i usuwanie dziala? j. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruzin Opublikowano 3 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2011 usuwania nie testowałem. dodawanie nie działa w najnowszej wersji (dodaje tylko pierszy properities i wywala błąd). W pierwszym kodzie który nadpisywał wartości wszystko działało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jason Opublikowano 3 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2011 to nam powinno wszytko wyjasnic: (vlax-dump-object (vla-get-summaryinfo (vla-get-ActiveDocument (vlax-get-Acad-Object))) T) co zwraca? j. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruzin Opublikowano 3 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2011 Zwraca cos takiego: Command: (vlax-dump-object (vla-get-summaryinfo (vla-get-ActiveDocument (vlax-get-Acad-Object))) T) Property values: ; Author ; Comments ; HyperlinkBase ; Keywords ; LastSavedBy ; RevisionNumber ; Subject ; Title Methods supported: ; GetCustomByIndex (3) ; GetCustomByKey (2) ; NumCustomInfo () ; RemoveCustomByIndex (1) ; RemoveCustomByKey (1) ; SetCustomByIndex (3) ; SetCustomByKey (2) T Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jason Opublikowano 3 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2011 czyli metoda GetCustomByIndex jest ostatnia proba i sie poddaje (utworz tylko jeden properties): (setq SI (vla-get-SummaryInfo (vla-get-ActiveDocument (vlax-get-acad-object)))) (vlax-invoke-method SI 'GetCustomByIndex 0 'K 'V) (princ K) jaki zwcad, ktora wersja? jak nie zahula to moze to jakis blad. a moze ma jeszcze ktos jakis pomysl? j. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruzin Opublikowano 3 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2011 zwcad najnowsza wersja 2011PRO angielska Command: (setq SI (vla-get-SummaryInfo (vla-get-ActiveDocument (vlax-get-acad-object)))) # Command: (vlax-invoke-method SI 'GetCustomByIndex 0 'K 'V) error: *Error* (VLAX-INVOKE-METHOD SI (QUOTE GETCUSTOMBYINDEX) 0 (QUOTE K) (QUOTE V)) Command: (princ K) nilnil Command: vernum _VERNUM = "2010.11.25(16241)" (read only) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruszynski Opublikowano 7 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2011 Potwierdzam jest jakiś problem z funkcją getCustomByIndex. Zgłoszę to doZWSOFT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruzin Opublikowano 13 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2011 Wyszła wersja PROFILKA 2011.02.13 Przebudowałem paski nakładki aby kolejne polecenia znajdowały sie w bardziej intuicyjnych miejscach. Dodałem kilka nowych poleceń do schematów. Dodałem pasek GAZ z nowym poleceniem do wstawienia gazomierzy oraz wprowadziłem kilka niwidocznych dla użytkownika poprawek i usprawnień. Paski nakładki wyglądają teraz tak: Okienko do wstawiania gazomierzy tak: Nakładka do ściągnięcia na stronie: http://instalacjesanitarne.com/download.htm Na stronie zaktualizowałem również opis wszystkich poleceń nakładki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruzin Opublikowano 7 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2011 Wyszła wersja PROFILKA 2011.03.08 Zmiany w stosunku do ostatniej wersji: - Usunąłem pasek z tabelkami i zamiast niego zrobiłem okno dialogowe przez które można wstawić do 25 przygotowanych tabelek rysunkowych. - Dodałem nowe okno dialogowe przed poleceniem opisywania profili podłużnych. - Dodałem okno dialogowe do polecenia rysowania studni na profilach podłużnych. - Dodałem nowe polecenia do rysowania rozwinięć kanalizacyjnych: rewizje, trójniki, wywiewki, zawory napowietrzające i redukcje. - Dodałem kilka nowych poleceń do schematów. - Zmiany w kodzie wewnętrznym programu, przeważnie niewidoczne. Paski nakładki wyglądają teraz tak: Nowe okienka: Nakładka do ściągnięcia na stronie: http://instalacjesanitarne.com/download.htm Na stronie zaktualizowałem również opis wszystkich poleceń nakładki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruzin Opublikowano 21 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2011 Wyszła wersja PROFILKA 2011.03.21 Zmiany w stosunku do ostatniej wersji: - Na zewnątrz raczej kosmetyczne, - Dodałem narzędzie do tworzenia warstw do rysowania schematów hydraulicznych, - Wprowadziłem we wszystkich poleceniach z paska "kanalizacja wewnętrzna" domyślne wartości wprowadzane za pomocą prawego kliknięcia myszą (lub Enter), - Usunąłem kilka znalezionych błędów, - Wprowadziłem możliwość wpisywania wielkości liczbowych w oknach dialogowych z kropką lub przecinkiem (oba sposoby wprowadzania danych są poprawne), - Ustawiłem warstwę "reklamy" przy metryce rozwinięcia kanalizacyjnego i profili podłużnych na niedrukowalną (można teraz zostawić ją na rysunku bez obawy pojawienia się na wydruku). Paski nakładki wyglądają teraz tak: Nowe okienka: Nakładka do ściągnięcia na stronie: http://instalacjesanitarne.com/download.htm Na stronie zaktualizowałem również opis wszystkich poleceń nakładki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruzin Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Wyszła wersja PROFILKA 2011.04.13 Zmiany w stosunku do ostatniej wersji: - Przeprojektowałem polecenia do rysowania kształtek rurowych (zmniejszyłem ilość ikonek jednocześnie zwiększając możliwości całego paska) - Zrobiłem okienka dialogowe do wszystkich poleceń z paska RURY - Dodałem polecenie do rysowania rur i kolanek po klikanej trasie. - Dodałem kilka drobnych poleceń w nowym pasku - Usprawniłem kilka poleceń tak aby praca z nimi była bardziej intuicyjna Paski nakładki wyglądają teraz tak: Nakładka do ściągnięcia na stronie: http://instalacjesanitarne.com/download.htm Na stronie zaktualizowałem również opis wszystkich poleceń nakładki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi