metiu Opublikowano 8 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2020 Witam Załóżmy, że zrobiłem jakąś tabelę w Excelu i wstawiłem ją jako obiekt OLE do rysunku (utwórz z pliku + zaznaczone połączenie). Zauważyłem, że po poprawieniu tabelki bezpośrednio w Excelu aktualizacja pojawia się na rysunku dopiero po zamknięciu ZWCAD. Czy jest jakaś opcja, która odświeża zawartość tak wstawionego pliku? Oczywiście zawsze mogę edycję przeprowadzić bezpośrednio przez ZWCAD i aktualizacja jest od ręki, ale dobrze byłoby wiedzieć, że mam jakąś alternatywę w razie czego. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam Klaczek Opublikowano 8 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2020 Taką opcją jest _OLELINKS, gdzie może Pan zaktualizować tabelę. metiu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metiu Opublikowano 9 Października 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2020 19 godzin temu, Adam Klaczek napisał: Taką opcją jest _OLELINKS, gdzie może Pan zaktualizować tabelę. I praca stała się trochę łatwiejsza! Dziękuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi