Mirrro Opublikowano 19 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2020 Dobry wieczór, Mam problem z atrybutami bloku. Pewnie sprawa banalna ale ja niestety nie mogę sobie z ty poradzić . Tworzę prosta sprawę jak metrykę w której chcę umieścić 4 zmienne. Po narysowaniu metryki przechodzę do zakładki zdefiniuj atrybut. Wpisuję wszystko jak trzeba (odznaczam flagi atrybutu "potwierdź" i "zablokuj pozycję"). Uzupełniam pozostałe elementy związane z tekstem a na koniec wskazuję miejsce wstawienia. I tak z pozostałymi 3 zmiennymi. Na koniec zapisuję moje dzieło jako blok. Następnie wstawiam mój już gotowy blok poprzez wstaw blok. I co ?? I nic. Moja metryka wgląda dokładnie tak samo jak przed zapisaniem bloku. Klikając podwójnie w atrybut wyskakuje edycja atrybutu i tam mogę zmienić nazwę atrybutu ale bez możliwości używania spacji. Jeden z atrybutów miał wpisywać powierzchnię w m2. Po kliknięciu w tą pozycję otwiera się edycja w której jest powierzchnia wyliczona przez program ale w edytorze a nie w bloku. Czy nie powinna się pojawić po wklejeniu bloku tabelka do edycji (wpisania żądanych treści) atrybutów ?? Nie wiem gdzie robię błąd albo co powinienem odznaczyć itp. Temat prosty (chyba) ale ja jako początkujący z programem nie daję rady. Walczę z tematem już dwa wieczory i właśnie się poddałem. Bardzo proszę o pomoc. 2018.03.16 (29562)_x63" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawmal Opublikowano 21 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2020 Witam, Proponuję podczas tworzenia atrybutów nie zaznaczać żadnej flagi i sprawdzić jak zachowuje się blok podczas wstawiania. Jeśli nadal będzie kłopot z odpowiednim ustawieniem, to zachęcam do przesłania przykładu z blokiem na pomoc@zwcad.pl i w skrócie opisać jak ma działać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirrro Opublikowano 21 Września 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2020 Dziękuję za podpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawmal Opublikowano 21 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2020 Problem tkwił w zmiennej ATTDIA, która powinna być ustawiona w tym wypadku na 0. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirrro Opublikowano 22 Września 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2020 Dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi