metiu Posted July 24, 2020 Report Share Posted July 24, 2020 Witam Natknąłem się na dziwny problem z grupowaniem elementów (funkcja GROUPUNNAME). Po zgrupowaniu elementów wraz z kreskowaniem i skopiowaniem tej grupy w inne miejsce na rysunku grupa rozbija się na dwa elementy: kreskowanie (jeżeli kliknie się w kreskowanie) i grupę z kreskowaniem (jak się kliknie np. na linie). W oryginalnej grupie taka rzecz nie występuje tj. kliknięcie w cokolwiek powoduje wybranie całej grupy. Sprawdziłem rzecz na świeżono stworzonym pliku i sytuacja także występuje. ZWCAD VERNUM = "2020.01.07(53615)_x64" pozdrawiam Mateusz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawmal Posted July 24, 2020 Report Share Posted July 24, 2020 Witam, Jaką metodą kopiuje Pan obiekty funkcją ZWCAD (_copy) czy kopiuje do schowka (_copyclip) i następnie wkleja? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
metiu Posted July 24, 2020 Author Report Share Posted July 24, 2020 Witam Kopiuj (_copy) - dokładnie jak w gifie. Sprawdziłem także jak to wygląda przy kopiowaniu do schowka i wklejaniu - efekt ten sam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawmal Posted July 24, 2020 Report Share Posted July 24, 2020 W Acad przy opcji kopiowania przez schowek działa to tak samo jak wyżej. Przy takim zachowaniu jest ta zaleta, że można edytować kreskowanie bez rozbijania grupy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
metiu Posted July 24, 2020 Author Report Share Posted July 24, 2020 1 godzinę temu, pawmal napisał: W Acad przy opcji kopiowania przez schowek działa to tak samo jak wyżej. Przy takim zachowaniu jest ta zaleta, że można edytować kreskowanie bez rozbijania grupy. Oczywiście takie rozwiązanie ma swoje zalety, ale przy zwykłym kopiowaniu jednak powinno zachować swoją całość. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts