metiu Opublikowano 24 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2020 Witam Natknąłem się na dziwny problem z grupowaniem elementów (funkcja GROUPUNNAME). Po zgrupowaniu elementów wraz z kreskowaniem i skopiowaniem tej grupy w inne miejsce na rysunku grupa rozbija się na dwa elementy: kreskowanie (jeżeli kliknie się w kreskowanie) i grupę z kreskowaniem (jak się kliknie np. na linie). W oryginalnej grupie taka rzecz nie występuje tj. kliknięcie w cokolwiek powoduje wybranie całej grupy. Sprawdziłem rzecz na świeżono stworzonym pliku i sytuacja także występuje. ZWCAD VERNUM = "2020.01.07(53615)_x64" pozdrawiam Mateusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawmal Opublikowano 24 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2020 Witam, Jaką metodą kopiuje Pan obiekty funkcją ZWCAD (_copy) czy kopiuje do schowka (_copyclip) i następnie wkleja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metiu Opublikowano 24 Lipca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2020 Witam Kopiuj (_copy) - dokładnie jak w gifie. Sprawdziłem także jak to wygląda przy kopiowaniu do schowka i wklejaniu - efekt ten sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawmal Opublikowano 24 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2020 W Acad przy opcji kopiowania przez schowek działa to tak samo jak wyżej. Przy takim zachowaniu jest ta zaleta, że można edytować kreskowanie bez rozbijania grupy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metiu Opublikowano 24 Lipca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2020 1 godzinę temu, pawmal napisał: W Acad przy opcji kopiowania przez schowek działa to tak samo jak wyżej. Przy takim zachowaniu jest ta zaleta, że można edytować kreskowanie bez rozbijania grupy. Oczywiście takie rozwiązanie ma swoje zalety, ale przy zwykłym kopiowaniu jednak powinno zachować swoją całość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi