bopp Opublikowano 20 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2010 Witam po raz pierwszy Zainstalowałem Kompas 3D LT v.10, klikając na wymiary nie mam ikonki Wymiar inteligentny, czy można ją jakoś włączyć? Korzystam z samouczka i zatrzymałem się w momencie wymiarowania. Pzdrawiam, Jarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Witam, niestety wersja LT nie posiada tego typu wymiaru. Podręcznik był pisany przy wykorzystaniu wersji pełnej. Można ją pobrać z tego adresu http://ascon.net/pl/download/kompas/items/?dl_id=433 Przez miesiąc po instalacji działają wszystkie funkcje. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artu 64 Opublikowano 22 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2018 Witam po raz pierwszy. Jakie zadanie ma funkcja wymiar inteligentny? Czy możliwe jest wymiarowanie w rzutach izometrycznych tak żeby uzyskać wymiary rzeczywiste. Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 22 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2018 Wymiar inteligenty potrafi rozpoznać obiekt np. okrąg i wstawić średnicę do wymiaru, potrafi się ułożyć odpowiednio do wymiarowanego obiektu. Na rzutach zawsze wymiarujemy względem płaszczyzny arkusza i wtedy otrzymujemy wymiar rzeczywisty. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi