metiu Posted June 2, 2020 Report Share Posted June 2, 2020 Witam Natrafiłem na mały błąd (tak mi się przynajmniej wydaje, że tak nie powinno to działać) w ZWCAD. Grupy nienazwanę trochę mieszają w opcji UTNIJ. Przesyłam dwa gify: - Na pierwszym pokazuję jak to działa, czyli gdy nie ma grupy zablokowana warstwa (linia kropka-kreska) nie ucina się, a jak tylko pomiędzy liniami cięcia jest jakaś grupa to element zablokowany jest cięty - Na drugim odtwarzam ten błąd wstawiając pomiędzy linie cięcia dwa prostokąty i je grupując pozdrawiam Mateusz vernum = "2020.01.07(53615)_x64" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawmal Posted June 3, 2020 Report Share Posted June 3, 2020 Witam, Proszę o przykład z tym plikiem na pomoc@zwcad.pl , gdyż nie udało mi się odtworzyć takiego zachowania. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
metiu Posted June 3, 2020 Author Report Share Posted June 3, 2020 55 minut temu, pawmal napisał: Witam, Proszę o przykład z tym plikiem na pomoc@zwcad.pl , gdyż nie udało mi się odtworzyć takiego zachowania. Witam Wysyłam dwa pliki: - w pierwszym są elementy skopiowane z projektu, nad którym pracuję - w drugim są elementy stworzone od podstaw bez kopiowania czegokolwiek z jakiegokolwiek pliku W obu przypadkach problem występuje (w pierwszym przypadku ucinana jest linia przy górnej krawędzi, w drugim przy dolnej) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts