Asiiula123 Opublikowano 18 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2019 Witam, Czy mógłby mi ktoś powiedzieć jak powinny wyglądać prawidłowo te rysunki. Będę bardzo wdzięczna! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 19 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2019 Witam, błędów na rysunku jest sporo. Najlepiej spróbować narysować od początku taki rysunek i zobaczyć co się będzie działo Innym rozwiązaniem jest utworzenie modelu 3D w programie i wykonanie rzutów płaskich. Nie jest to takie trudne jak się wydaje. Do tego celu można użyć np. programu ZW3D Mini. Oto link do pobrania https://www.zwcad.pl/zw3d-2019-mini.html Na filmie pokazałem jak to zrobić, pokazałem także jeden z błędów na rysunku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tafla Opublikowano 19 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2019 Wszystko ładnie pięknie, ale nie wiem czy sobie poradzą z takim modelem. Ja już trochę uczę się programu, ale takiego otworu to bym nie zrobił w 3D. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 19 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2019 Wydaje mi się, że nie ma potrzeby tworzenia jednego takiego otworu. Zadanie takie można rozbić na 3 osobne otwory (oczywiście na potrzeby weryfikacji tego rysunku), można je ustawić obok siebie. Z cylindrycznymi otworami nie ma problemu - jest gotowe narzędzie - pokazałem na filmie. Nieco trudniej może być z otworem sześciokątnym, ale to także pokazałem na filmie. Przykład sam otwór sześciokątny w dwóch przekrojach wygląda tak. A na rysunku do weryfikacji otwórz sześciokątny jest rzutowany tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ibaron Opublikowano 20 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2019 OTWÓR.mp4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi