luki2604 Opublikowano 22 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2010 witam, włąśnie zainstalowałem Kompas 3D LTv10 i teraz- mam np. prostokąt o wymiarach rzeczywistych 100 x 50 cm . Chce go narysować w skali 1:10, czyli aby na wydruku był wymiar rzeczywisty 10x5cm, ale aby wymiarowanie rysowało 100x50cm. Jak to zrobić ? Znalazłem w :Ustawienia->Opcje->Aktualny rysunek->Parametry dokumentu->widok->Skala : 1:10 , ale to nic nie zmienia. Ktoś ma jakiś pomysł ? Dzięki i pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 22 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2010 Wieczorem wstawię Panu film o widokach i skalach w KOMPAS-3D. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki2604 Opublikowano 22 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2010 super, czekam. Dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 22 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2010 Poniżej zamieszczam obiecany film. Po wstawieniu widoku w odpowiedniej skali wszystkie obiekty są już rysowane w skali tego widoku. Także wymiary. Trzeba natomiast uważać, aby nie wymiarować nieaktywnego widoku - spowoduje to wstawienie błędnych wymiarów. Aktywny widok jest w kolorze niebieskim. skala_na_rysunku.avi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki2604 Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2010 hmm, cos mi nie działa ten film :/ Niby brakuje kodeka albo plik uszkodzony... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Jeśli występuje problem z wyświetleniem filmu proszę zainstalować program http://www.projektuje.net....2-07062009.exe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki2604 Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2010 super ! dziękuję. Pomogło. PS: czy w wersji LT można wstawiać brazy BMP/JPG do arkusza ? chciałbym wstawić logo firmy. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Niestety wersja LT nie ma możliwości wczytywanie rastrów. Być może pewnym rozwiązaniem byłoby wektorryzacja logo. Proszę zobaczyćtutaj: http://forum.projektuje.net/scan2cad-inny-sposob-wektoryzacji-vt286.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi