vonski Opublikowano 22 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2019 Witam, Jestem świeżo po migracji ze starego Autocada na ZwCAD 2019 Pro. Większość rzeczy już ogarnąłem, ale nie działa mi jedna z aplikacji, których często używałem. Miałem napisanego (nie przeze mnie, taki mądry nie jestem :) ) takiego lispa: (defun c:F () (command "-layer" "f" "*" "") ) I po wciśnięciu komendy "f" zamrażało mi wszystkie warstwy poza aktywną. Niestety obecnie to nie działa. Pytanie: - czy jest jakaś inna forma zamrożenia (chodzi mi właśnie o zamrożenie, nie zablokowanie) wszystkich warstw poza aktywną? - czy można tego lispa jakoś zmodyfikować? I jeszcze pytania z innej beczki: gdzie dodaje się ścieżkę do aktywowania dodatkowego katalogu z szablonami kreskowań? z góry dzięki za pomoc Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
perlon Opublikowano 22 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2019 Jeżeli używasz polskiej wersji to potrzebujesz jeszcze podkreślenia przed -layer U mnie wprawdzie na wersji EN ale zadziałało takie coś: (defun c:f() (command "_-layer" "f" "*" "")) vonski 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vonski Opublikowano 22 Maja 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2019 Pomogło, dzięki wielkie :)) A jak jest z tą ścieżką do rastrów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vonski Opublikowano 22 Maja 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2019 EDIT: ok, znalazłem ścieżkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Parikon Opublikowano 24 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2019 W c# mogłoby być tak: /// <summary> /// Zamraża wszystkie warstwy oprócz aktywnej /// </summary> public static void Frezealllate() { try { // Get the current document and database zza.Document acDoc = zza.Application.DocumentManager.MdiActiveDocument; zzd.Database db = acDoc.Database; // Start a transaction using (zzd.Transaction acTrans = db.TransactionManager.StartTransaction()) { // Open the Layer table for read zzd.LayerTable TablicaWarstw; TablicaWarstw = acTrans.GetObject(db.LayerTableId, zzd.OpenMode.ForRead) as zzd.LayerTable; foreach (zzd.ObjectId warstwa in TablicaWarstw) { zzd.LayerTableRecord acLyrTblRec; acLyrTblRec = acTrans.GetObject(warstwa, zzd.OpenMode.ForWrite) as zzd.LayerTableRecord; if (warstwa != db.Clayer) { acLyrTblRec.IsFrozen = true; } } // Save the changes and dispose of the transaction acTrans.Commit(); } } catch (System.Exception ex) { zza.Application.DocumentManager.MdiActiveDocument.Editor.WriteMessage(ex.ToString()); } } Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi