KBR Posted April 2, 2010 Report Share Posted April 2, 2010 Ostatnio próbowałem używać funkcji pljoin wg mnie ona nie działa prawidłowo. Po pierwsze opis jest nie jasny. Po drugie nie złącza w pollinię wszystkich elementów. Używałem tej funkcji do łączenia odcinków w pręt zbrojeniowy. W acadzie to działało. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Martin_S Posted April 2, 2010 Report Share Posted April 2, 2010 Zgadza się ..ale można obejść to tak: Modify->Object->Polyline zaznaczyc polilinie do łaczenia ... wybrac potem <0> i jest połaczenie. Nawet taki numer przejdzie: łuk zamienic w polilinie, obok kawałek innej polilinii i wychodzi nietypowy kształt pręta zbrojeniowego dopasowany do natury. Np. kopuła. Ja te rzeczy wykonuje w nakładce do żelbetu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KBR Posted April 2, 2010 Author Report Share Posted April 2, 2010 poradziłem sobie w ten sposób, tworząc ikonę z takim poleceniem ^C^Cpedit M \ J 0 X; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts