izua Posted November 29, 2018 Report Share Posted November 29, 2018 Cześć, mój problem polega na tym, że gdy klikam ikonę kreskowania nie wyskakuje mi okno dialogowe (jak niżej). Mam ZWCada 19. Gdy kliknę program zachowuje się tak jakby okno było gdzieś otworzone jednak nie ma go nigdzie na pulpicie... Mogę kreskować po omacku czy enter, wybór obszaru enter i zmiana w właściwościach na wzór i skalę jaką chcę uzyskać jednak jest to kłopotliwe i wydłuża mi czas pracy. Dodaj nowy temat Pomóżcie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawmal Posted November 29, 2018 Report Share Posted November 29, 2018 Witam, proszę postąpić tak: - nacisnąć Esc - nacisnąć na ikonę kreskowania - nacisnąć razem lewy ALT+SPACJA - Enter - dowolna strzałka kursora na klawiaturze - poruszać myszą ruchami okrężnymi. izua 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
izua Posted November 29, 2018 Author Report Share Posted November 29, 2018 Działa! ale nie zostaje tak na dłużej czy da się ustawić tak by okno na stałe już nie znikało? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
izua Posted November 29, 2018 Author Report Share Posted November 29, 2018 Ok, chyba się już udało. Bardzo dziękuję za pomoc Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawmal Posted November 29, 2018 Report Share Posted November 29, 2018 Proszę zakreskować coś, zamknąć program, aby zmiany zostały zapisane i na nowo otworzyć. izua 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
izua Posted November 29, 2018 Author Report Share Posted November 29, 2018 a jeszcze jedno pytanie w zakresie kreskowania czy jest opcja ustawienia jako predefiniowanego typu innego wzoru kreskowania niż jest narzucony? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawmal Posted November 29, 2018 Report Share Posted November 29, 2018 Za pierwszym razem pojawia się w oknie domyślny wzór, ale po zakreskowaniu obszaru innym wzorem, jest on już zapamiętany przy kolejnym użyciu. izua 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts