umewar Opublikowano 10 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2010 witam. jak w temacie chodzi mi o funkcję "ZAOKRĄGLENIE" . wczoraj chodziło wszystko w porządku, dzisiaj chcę użyć tej funkcji ale tak jakby nie działa ona do końca. funkcja normalnie się włącza, promień mam ustalony, wybieram pierwszy obiekt - zaznacza i od razu prosi mnie o zaznaczenie drugiego obiektu, kiedy to robię nie chce zaznaczyć owego obiektu :neutral: robię wszystko w dobrym kierunku, tak jak zawsze nie chce po prostu zaznaczyć drugiego obiektu.. projekt zapisywałem, otwierałem ponownie, resetowałem program ale to nic nie pomaga :shock: jaka może być tego wina ? używam ZWCADA 2009 Profesjonal proszę o pomoc, pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KBR Opublikowano 10 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2010 Taki problem występuje jeżeli obiekty nie leżą na jednakowej rzędnej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draft Opublikowano 10 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2010 tak jak wspominał kolega, albo linie nie są na tj samej rzędnej, albo promień jest za duży Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 10 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2010 Proszę spróbować polecenia FLATTEN. Rzutuje on linie na jedną płaszczyznę. Film zamieszczam poniżej. flatten.avi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
umewar Opublikowano 10 Marca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2010 wielkie dzięki za pomoc ! okazało się że miałem o minimalnie za duży promień heh pozdrawiam !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martin_S Opublikowano 12 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2010 alternatywną komendą zmieniającą rzędne Z punktów charakterystycznych linii łuków polilinii na płaszczyzne XY dla Z=0 Menu: Express Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi