kma.s Opublikowano 27 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2018 Mam pytanie odnośnie otwierania nowych plików w ZWCAD: W Autocadzie gdy mam już otwarte okno programu i dwukrotnie kliknę na jakiś plik dwg w exploratorze to plik ten automatycznie otwierany jest jako nowa zakładka. Jesli zrobię to samo w Zwcad to otwiera się zupełnie nowe okno programu (pojawia się kolejny procez zwcad.exe w menadżeże windows). Czy jest to typo zachowanie czy może ja mam coś źle ustawione w programie/systemie? Używam Zwcad 2018 SP2 - 2018.03.16(29562)_x64 Pozdrawiam, Krzysiek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chris Opublikowano 27 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2018 (edytowane) Dzień dobry, proszę sprawdzić wartość zmiennej SDI. Żeby program otwierał kolejne pliki dwg w nowych kartach zmienna SDI powinna być ustawiona na wartość 0 (zero). Więcej informacji może Pan znaleźć pod adresem: https://forum.cad.info.pl/topic/1345-otwieranie-plik%C3%B3w-w-jednej-sesji/ Pozdrawiam Edytowane 27 Sierpnia 2018 przez Chris Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kma.s Opublikowano 6 Września 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2018 Dziękuję za odpowiedź i odesłanie do stosownego tematu. Niestety ale sugerowne rozwiązania nie pomogły - SDI miałem już ustawione na 0. Próbowałem też wybrać ZWCAD.EXE jako domyślny program do otwierania plików DWg ale bezskutecznie. Chyba inne oprogramowanie CAD jakie mam zainstalowane na komputerze powoduje konflikty w rejestrze. Pozostaje reinstalacja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawmal Opublikowano 6 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2018 Można spróbować w rejestrze odszukać klucze DWG oraz ZWCAD.Drawing.2018 lub podobne (jak w zał.), usunąć je i na nowo przypisać przez prawy przycisk myszy Otwórz za pomocą, aby pliki DWG otwierały się w ZWCAD. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kma.s Opublikowano 7 Września 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2018 Pod kluczem .dwg miałem wpis od innego programu CAD i sugerowane ozwiązanie pomogło. Dziękuję! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawmal Opublikowano 10 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2018 Dziękuję za informację. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi