Music Opublikowano 1 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2018 vernum 2018.03.16(29562)_x64 Gdy kopiuję tekst z jednego rysunku do drugiego to zmieniają się jego właściwości, np gdy w pliku źródłowym ma sformatowany tekst o współczynniku szerokości 0,8 to gdy skopiuję go do nowego rysunku wartość ta zmienia się na 1,0 i tekst się rozjeżdża. W poprzedniej wersji ten problem nie występował. Irytuje mnie każdorazowe formatowanie tekstu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 1 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2018 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Music Opublikowano 1 Maja 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2018 Działa kopiowanie, jeżeli otworzę nowy rysunek iso, ale gdy skopiowałem tekst z tabelą do pliku, który otrzymałem od architekta (chyba pracuje w programie AC) to już się wszystko rozjeżdża. W załączniku podeślę plik z tabelą i plik od architekta. Proszę przekopiować tabelę i sprawdzić czy współczynnik szerokości nie zmienił się na 1,0 Tabela źródłowa.dwg Plik od architekta.dwg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 2 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2018 Wszystko działa poprawnie. Raczej ciężko sobie wyobrazić sytuację, że kopiowanie tekstu ma powodować nadpisanie stylu tekstu w docelowym rysunku. W pliku źródłowym jest Styl tekstu zdefiniowany w taki sposób: A w docelowym CP_ELATT wygląda tak: Proszę spróbować zmienić nazwę stylu tekstu w pliku źródłowym CP_ELATT na np. CP_ELATT__kopia i skopiować tabelkę ponownie. W pliku docelowym zostanie utworzony nowy styl styl tekstu o nazwie CP_ELATT__kopia i szerokość będzie dobra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Music Opublikowano 7 Maja 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2018 Dziękuję, działa sposób, który Pan opisał powyżej. Zastanawiało mnie tylko, dlaczego w wersjach poprzednich kopiowało się wszystko, tak jak było sformatowane i nic nie musiałem zmieniać. Myślę, że temat można zamknąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi