Recommended Posts

Posted

Witam

Zauważyłem zmianę w działaniu funkcji ATTSYNC.

Miałem ustawione atrybuty w blokach - konkretnie w tabelkach rysunkowych: PREDEFINIOWANE = opcja TAK.  Na każdym arkuszu mam taki blok z tabelką. Ustawiam sobie w nim inny nr rysunku, inny tytuł rysunku i  czasami inną skalę - dwuklik na bloku i zmiana w oknie Edytor atrybutów (po prawej stronie screena). Blok na każdym arkuszu jest ten sam (nazwa zadania i inne są stałe i niezmienne).

W ostatniej wersji zwcada VERNUM = "2018.03.16(29562)_x64"  po synchronizacji bloku atrybuty określone j.w. są całkowicie resetowane - wracają do ustawień predefiniowanych - w tym wypadku wyświetla "1.1" (ustawione podczas tworzenia bloku) zamiast 1 (wpisanej na arkuszu w edytorze atrybutów).

Wcześniej zostawało to co ustawiłem sobie na poszczególnych arkuszach do konkretnego rysunku (po prawej stronie screena).

attsync.thumb.jpg.f65650611adfa8f4ceb221affeb35d6f.jpg

Pytanie - czy miałem to po prostu źle ustawione i w moim przypadku ma być Predefiowany = NIE? czy z funkcją coś się pokopało? Wcześniej nie było problemów, nawet jak działała jeszcze funkcja MENATR. 

Teraz mam roboty że hej... :) A chciałbym to już zrobić tak jak powinno być.

Pozdrawiam