ATTSYNC - Synchronizacja atrybutów


bobik_123
 Share

Recommended Posts

Witam

Zauważyłem zmianę w działaniu funkcji ATTSYNC.

Miałem ustawione atrybuty w blokach - konkretnie w tabelkach rysunkowych: PREDEFINIOWANE = opcja TAK.  Na każdym arkuszu mam taki blok z tabelką. Ustawiam sobie w nim inny nr rysunku, inny tytuł rysunku i  czasami inną skalę - dwuklik na bloku i zmiana w oknie Edytor atrybutów (po prawej stronie screena). Blok na każdym arkuszu jest ten sam (nazwa zadania i inne są stałe i niezmienne).

W ostatniej wersji zwcada VERNUM = "2018.03.16(29562)_x64"  po synchronizacji bloku atrybuty określone j.w. są całkowicie resetowane - wracają do ustawień predefiniowanych - w tym wypadku wyświetla "1.1" (ustawione podczas tworzenia bloku) zamiast 1 (wpisanej na arkuszu w edytorze atrybutów).

Wcześniej zostawało to co ustawiłem sobie na poszczególnych arkuszach do konkretnego rysunku (po prawej stronie screena).

attsync.thumb.jpg.f65650611adfa8f4ceb221affeb35d6f.jpg

Pytanie - czy miałem to po prostu źle ustawione i w moim przypadku ma być Predefiowany = NIE? czy z funkcją coś się pokopało? Wcześniej nie było problemów, nawet jak działała jeszcze funkcja MENATR. 

Teraz mam roboty że hej... :) A chciałbym to już zrobić tak jak powinno być.

Pozdrawiam

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share