bobik_123 Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Witam Zauważyłem zmianę w działaniu funkcji ATTSYNC. Miałem ustawione atrybuty w blokach - konkretnie w tabelkach rysunkowych: PREDEFINIOWANE = opcja TAK. Na każdym arkuszu mam taki blok z tabelką. Ustawiam sobie w nim inny nr rysunku, inny tytuł rysunku i czasami inną skalę - dwuklik na bloku i zmiana w oknie Edytor atrybutów (po prawej stronie screena). Blok na każdym arkuszu jest ten sam (nazwa zadania i inne są stałe i niezmienne). W ostatniej wersji zwcada VERNUM = "2018.03.16(29562)_x64" po synchronizacji bloku atrybuty określone j.w. są całkowicie resetowane - wracają do ustawień predefiniowanych - w tym wypadku wyświetla "1.1" (ustawione podczas tworzenia bloku) zamiast 1 (wpisanej na arkuszu w edytorze atrybutów). Wcześniej zostawało to co ustawiłem sobie na poszczególnych arkuszach do konkretnego rysunku (po prawej stronie screena). Pytanie - czy miałem to po prostu źle ustawione i w moim przypadku ma być Predefiowany = NIE? czy z funkcją coś się pokopało? Wcześniej nie było problemów, nawet jak działała jeszcze funkcja MENATR. Teraz mam roboty że hej... A chciałbym to już zrobić tak jak powinno być. Pozdrawiam Cytuj
pawmal Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Witam Informację przekazałem do ZWSOFT. Jeśli atrybuty przy tworzeniu bloku nie są predefiniowane to jest ok. Cytuj
bobik_123 Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Dziękuję bardzo Pozdrawiam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi