zarch Opublikowano 27 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2018 (edytowane) Chciałam zapytać się, czy możliwe jest skalowanie kreskowania w ścianie... zwcad mam od niedawna. Jest to wersja ZWCAD 2017 Architecture demo. Oczywiście próbowałam zmieniać to w ustawieniach ściany, a dokładniej klikając ppm i tam zmieniać skalę wzoru, ale nic się nie zmienia w samym kreskowaniu ściany, na rzucie. Użyłam wzoru porous material i chciałam, żeby był gęściejszy. Może mam coś w ustawieniach samego programu odznaczone i przez to skalowanie nie działa? Czy jedynym wyjściem jest dodanie wzoru w odpowiadającej mi skali do biblioteki kreskowania ściany? Edytowane 27 Marca 2018 przez zarch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martin_S Opublikowano 27 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2018 (edytowane) Pokażę przykład na bazie Architecture 2018 demo ...osobiscie pracuje nadal na 2015 skala ściany w startowych ustawieniach ...potem zmiana skali z 1:50 na 1:25 nie wiem czy o to chodziło , ale skalowanie hatchy działa ...hatche nieregularne są popsute i czekam na poprawe Edytowane 27 Marca 2018 przez Martin_S Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zarch Opublikowano 29 Marca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2018 Jeśli inaczej się nie da to już dalej próbować nie będę. Myślałam, że skalę kreskowania ściany da się zmienić w bibliotece wzorów, wchodząc przez menegera stylów. Ta ikonka ze skalą w takim razie jest jedynie do podglądu wzoru(załącznik)...szkoda, że nie da się skali jednak tutaj zmienić. Zmiana skali przez zmianę stosunku wydruku dotyczy wszystkich hatchy ściany, a czasem potrzeba zeskalować tylko jeden. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martin_S Opublikowano 29 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2018 Warto probować "po swojemu" ...ja także sporo eksperymentowałem...wiecej śmiałosci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam Klaczek Opublikowano 30 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2018 14 godzin temu, zarch napisał: [...] Zmiana skali przez zmianę stosunku wydruku dotyczy wszystkich hatchy ściany, a czasem potrzeba zeskalować tylko jeden. Zwróciliśmy na to uwagę producenta... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi