Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Chciałam zapytać się, czy możliwe jest skalowanie kreskowania w ścianie... zwcad mam od niedawna.

Jest to wersja ZWCAD 2017 Architecture demo.

Oczywiście próbowałam zmieniać to w ustawieniach ściany, a dokładniej

klikając ppm i tam zmieniać skalę wzoru, ale nic się nie zmienia w samym kreskowaniu ściany, na rzucie.

Użyłam wzoru porous material i chciałam, żeby był gęściejszy.

Może mam coś w ustawieniach samego programu odznaczone i przez to skalowanie nie działa?

Czy jedynym wyjściem jest dodanie wzoru w odpowiadającej mi skali do biblioteki kreskowania ściany?

Edytowane przez zarch
Opublikowano (edytowane)

Pokażę przykład na bazie Architecture 2018 demo ...osobiscie pracuje nadal na 2015

skala ściany w startowych ustawieniach ...potem zmiana skali z 1:50 na 1:25

ZW-001.jpg.7b688790f7becd5321e6c70bfbc0ce7f.jpg

ZW-002.thumb.jpg.a57cd8c6f75c77ed86250dc33f690035.jpg

ZW-003.thumb.jpg.2973b42e91ccea5d7155ab7ede68b96b.jpg

ZW-004.thumb.jpg.7499584394a17913e8be0cfb7289d349.jpg

nie wiem czy o to chodziło , ale skalowanie hatchy działa ...hatche nieregularne są popsute i czekam na poprawe

ZW-005.thumb.jpg.b91838feaca6d99f56e1c651ad99bd9c.jpg

Edytowane przez Martin_S
Opublikowano

Jeśli inaczej się nie da to już dalej próbować nie będę:-). Myślałam, że skalę kreskowania ściany da się zmienić w bibliotece wzorów, wchodząc przez menegera stylów. Ta ikonka ze skalą  w takim razie jest jedynie do podglądu wzoru(załącznik)...szkoda, że nie da się skali jednak tutaj zmienić. Zmiana skali przez zmianę stosunku wydruku dotyczy wszystkich hatchy ściany, a czasem potrzeba zeskalować tylko jeden.

skala wzorku menager stylu ściany.jpg