Martin_S Opublikowano 22 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2018 W wersjach tzw. podstawowych "golasach" ZWCAD 20xx hatchowanie było wyswietlane prawidłowo, w ZWCAD ARCHITECTURE taka sama procedura generowania hatcha w wersji ARCHITECTURE 2015 sprawiała wrażenie jakby 100x bardziej zageszczana, natomiast w wersjach ARCHITECTURE 2018 2018SP1 ta sama procedura hatchowania jest tak mocno rozrzedzona ze jej nie widać. Przykłady: ZWCAD ARCHITECTURE 2015: ZWCAD 2018SP1 ..tu jest ok: : ZWCAD ARCHITECTURE 2018SP1 (hatch tak rozrzedzony , że go nie widać tym razem) ps. to jest bardzo stary problem, od wersji ZWCAD ARCHITECTURE 2012...zawsze z tym był problem (prawie 5 lat) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawmal Opublikowano 22 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2018 Według naszych testów, utworzone nowe kreskowanie wyświetla się tak samo zarówno w ZWCAD 2015 Architecture, ZWCAD 2017 Arch. jak i ZWCAD 2018 Arch. Proszę o udostępnienie pliku z przykładem w celu weryfikacji, gdyż wyświetlanie może mieć związek z modyfikowanymi wzorami kreskowania PAT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martin_S Opublikowano 22 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2018 (edytowane) arch2015 sp2 ZWARCH2015-SP2-001.dwg zwcad 2018sp1 LAWA-1.dwg ZWCAD ARCHITECTURE SP1 2018 LAWA-ARCHITECTURE-1.dwg p.s. wg rozmiaru pliku nie widze zmian oprocz daty...ot zagwostka ;) czy to jest zwiazane z podobnym "problemem" jak tu? Edytowane 22 Stycznia 2018 przez Martin_S Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawmal Opublikowano 22 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2018 Przyznam, że nie za bardzo przemawia do mnie taki test, gdyż to są trzy różne pliki i w każdym z nich zdefiniowany jest inny wzór kreskowania. Spodziewałem się raczej jednego pliku, który będę mógł otworzyć w trzech różnych programach. Ponadto wzór z jednego pliku CONCRE nie występuje w Architecture (w Architecture występuje CONCRETE). Oznacza to, że te kreskowania w udostępnionych plikach mogły powstać z innymi definicjami wzorów w plikach PAT. Domyślne wzory kreskowania w ZWCAD zapisane są w plikach ZWCAD.PAT oraz ZWCADISO.PAT. Według mnie pliki ZwHatch.zrx nie mają związku ze wzorami, a jedynie z dostępnymi narzędziami do funkcji kreskowania. Po otwarciu okna kreskowania (nie wykonując żadnych zmian- skala 10) i zatwierdzeniu OK, wzór wygląda według mnie zgodnie z oczekiwaniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi