Martin_S Opublikowano 22 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2018 W wersjach tzw. podstawowych "golasach" ZWCAD 20xx hatchowanie było wyswietlane prawidłowo, w ZWCAD ARCHITECTURE taka sama procedura generowania hatcha w wersji ARCHITECTURE 2015 sprawiała wrażenie jakby 100x bardziej zageszczana, natomiast w wersjach ARCHITECTURE 2018 2018SP1 ta sama procedura hatchowania jest tak mocno rozrzedzona ze jej nie widać. Przykłady: ZWCAD ARCHITECTURE 2015: ZWCAD 2018SP1 ..tu jest ok: : ZWCAD ARCHITECTURE 2018SP1 (hatch tak rozrzedzony , że go nie widać tym razem) ps. to jest bardzo stary problem, od wersji ZWCAD ARCHITECTURE 2012...zawsze z tym był problem (prawie 5 lat) Cytuj
pawmal Opublikowano 22 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2018 Według naszych testów, utworzone nowe kreskowanie wyświetla się tak samo zarówno w ZWCAD 2015 Architecture, ZWCAD 2017 Arch. jak i ZWCAD 2018 Arch. Proszę o udostępnienie pliku z przykładem w celu weryfikacji, gdyż wyświetlanie może mieć związek z modyfikowanymi wzorami kreskowania PAT. Cytuj
Martin_S Opublikowano 22 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2018 (edytowane) arch2015 sp2 ZWARCH2015-SP2-001.dwg zwcad 2018sp1 LAWA-1.dwg ZWCAD ARCHITECTURE SP1 2018 LAWA-ARCHITECTURE-1.dwg p.s. wg rozmiaru pliku nie widze zmian oprocz daty...ot zagwostka ;) czy to jest zwiazane z podobnym "problemem" jak tu? Edytowane 22 Stycznia 2018 przez Martin_S Cytuj
pawmal Opublikowano 22 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2018 Przyznam, że nie za bardzo przemawia do mnie taki test, gdyż to są trzy różne pliki i w każdym z nich zdefiniowany jest inny wzór kreskowania. Spodziewałem się raczej jednego pliku, który będę mógł otworzyć w trzech różnych programach. Ponadto wzór z jednego pliku CONCRE nie występuje w Architecture (w Architecture występuje CONCRETE). Oznacza to, że te kreskowania w udostępnionych plikach mogły powstać z innymi definicjami wzorów w plikach PAT. Domyślne wzory kreskowania w ZWCAD zapisane są w plikach ZWCAD.PAT oraz ZWCADISO.PAT. Według mnie pliki ZwHatch.zrx nie mają związku ze wzorami, a jedynie z dostępnymi narzędziami do funkcji kreskowania. Po otwarciu okna kreskowania (nie wykonując żadnych zmian- skala 10) i zatwierdzeniu OK, wzór wygląda według mnie zgodnie z oczekiwaniami. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi