tuss Posted December 29, 2017 Report Share Posted December 29, 2017 witam, vernum = "2017.12.05(24685)_x64 Mam problem z ustawieniami wydruku w ZWCAD2018. W ZWCAD 2015 miałem ustawiony offset (-3,-3) . Wydruki były dobrze spozycjonowane w ZWCAD2015 oraz w produktach Autodesk-u. W ZWCAD2018 ta wartość offsetu jest zła, na wydruku obcina rysunek. Zauważyłem, że wartości printable aera są różne w wersjach 2015/2018(screen poniżej). Jest to dość ważny temat, ponieważ mam klientów, którzy używają różnego softu i chciałbym aby rysunek wszędzie(ZW2015/2018/Autodesk) wyglądał tak samo) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawmal Posted December 29, 2017 Report Share Posted December 29, 2017 Myślę, że to zależy od wybranej drukarki, u mnie na pdfCreator mam ustawiony margines drukowania na 3 mm zarówno w ZWCAD+2015 jak i ZWCAD 2018. Jaka drukarka jest wybrana? Może przesłać Pan przykładowy rysunek do sprawdzenia na priv? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tuss Posted December 29, 2017 Author Report Share Posted December 29, 2017 Screen jest zrobiony dla PDFCreator. Podobnie wygląda na ploterze. Z tego co widzę to jest różnica w sterownikach między wersjami. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawmal Posted December 29, 2017 Report Share Posted December 29, 2017 Myślę, że kłopot może być w ustawionym odsunięciu. Jeśli drukujemy z arkusza i krawędź zewnętrznej ramki (niedrukowanej) wyznaczającej cały obszar arkusza zaczyna się w początku arkusza, to nie ma potrzeby stosowania odsunięcia, bo on powinien być na 0. Przy takim ustawieniu według mnie wydruk jest taki sam zarówno na ZWCAD 2018 jak i ZWCAD+2015. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts