padon Opublikowano 17 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2017 Witam, Zwcad 2018, vernum = "2017.09.18(21849)_x64" (tylko do odczytu) problem z odświeżaniem widoku - czasem ( 2x w tygodniu) na jednym komputerze w firmie (mamy 3 stanowiska) występuje problem z odświeżaniem widoku tzn. w tle zostaje widok jakby zduplikowanego rysunku (widok zduplikowany jest w tle i jest nieaktywny - załączam zrzut ale nie wiem czy dokładnie widać o co chodzi). Problem występuje tylko na jednej karcie oknie, pozostałe karty działają ok. Pomaga zapisanie pliku i otworzenie go jeszcze raz (bez restartu samego zwcada). Problem nie dotyczy samego pliku i nie zależy od ilości otwartych kart. Problemem chyba tez nie jest sprzęt (podobne konfiguracje mamy w biurze i jest ok) - chociaż tu akurat jest zintegrowana karta graficzna z procesorem i7. Problemu nie było przy zwcad 2017. Naszczęście problem nie jest bardzo dotkliwy ale "sygnalizuję" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawmal Opublikowano 17 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2017 W takim przypadku dobrze jest użyć polecenia _AUDIT z naprawą błędów, zapisać rysunek- najlepiej pod nową nazwą, otworzyć go ponownie i powinno być w porządku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruzin Opublikowano 26 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2017 Problem z odświeżaniem w Zwcad2018 jakiś jest ale ciężko mi go sprecyzować. Jeżeli w nakładce PROFILEK używamy polecenia: – Polecenie do przeglądania rysunków z kondygnacjami umieszczonymi w równych odległościach od siebie. Możemy w łatwy sposób zmieniać widok (przesuwać rzutnie) z jednej kondygnacji na drugą. To po przesunięciu widoku nie odświeża się nam ten widok i widzimy nie to co powinniśmy. Wydaje mi się że jest problem z odświeżeniem widoku po użyciu funkcji (command "_.zoom" "_c" (list pozx pozy pozz) "") pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi