fugin88 Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Witam mam taki problem że nie chce mi zapisać rysunków o wiekszych rozmiarach. Te mniejsze zapisuje Czym to może byc spowodowane? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Po upływie okresu testowego, w programie aktywuje się kilka zabezpieczeń: * brak możliwości zapisu pliku zawierającego powyżej około 1000 obiektów (obiekt to np. pojedyncza linia, okrąg, wymiar). Przy próbie zapisu takiego pliku wyświetli się komunikat: (Błąd zapisu pliku. Rozmiar pliku przekracza maksymalny możliwy rozmiar tej wersji.) * brak możliwości skopiowania do schowka systemowego więcej niż około 1000 obiektów, * brak możliwości eksportu pliku do innego formatu np. DXF, * brak możliwości wydruku rysunku. Zdarza się (szczególnie w systemie operacyjnym VISTA), że powyższe zabezpieczenie aktywuje się wcześniej, lub nawet natychmiast po instalacji. Powyższy komunikat nie występuje po włożeniu klucza sprzętowego - odblokowaniu programu. Odblokowany program nie posiada żadnego ograniczenia odnośnie wielkości pliku otwieranego i zapisywanego. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegoslaw1 Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2008 jakiś czsa temu kolega prosiłmnie aby mu pomóc otworzyć rysuneki, którego nie mógł otworzyć ACAD 2005 chyba. Ku mojemu zdziwieniu ZWCAD otwierał pliki o wielkości 15MB i te rysunki mu "pociąłem" na mniejsze pliki które jego ACAD już otwierał. Fakt jest takiże mam pełną (z kluczem) wersję PRO 2007. W starej firmie używałem ZWCAD bez licenji do otwierania plików ACAD w wyższej wersji (miałem tam ACAD 2000) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi