slawek Opublikowano 20 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2009 Czy ktoś może mi pomóc? W dniu wczorajszym na zakończenie pracy zapamiętałem (w poprawny sposóB) rysunki na których pracowałem. Dzisiaj okazało się, że jeden z nich został zapamiętany w wersji jak szacuję, z przed tygodnia i w związku z tym poszła na marne praca z czterech dni. Nie wiem jak to w ogóle jest możliwe ( na domiar złego zaktualizowałem do wczorajszej wersji kopię zapasową). Czy jest to jeszcze do uratowania. Jak ewentualnie na przyszłość ustrzec się przed podobnymi sytuacjami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 20 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2009 Witam, czy jest Pan absolutnie pewien że otwiera Pan plik z ostatnią wersją projektu? Proszę może wyszukać na dysku pliki zmodyfikowane w ciągu ostatnich np. 24 godzin. Być może, powstały też pliki dodatkowe np. *.sv$ (wystarczy wtedy zmienić rozszerzenie na dwg i plik będzie otwierany). W dodatkowych narzędziach TOOLS http://www.zwcad.pl/ZWCAD_polskie_skroty_klawiaturowe.php jest zapis z kopią zapasową. Tworzy on dodatkowy plik DWG na dysku, a na jego końcu wstawia datę i godzinę zapisu. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek Opublikowano 20 Listopada 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2009 ad1. nie mam innej wersji tego projektu i to chyba mój błąd wynikający z przyjętego bieżącego sposobu archiwizowania (trzeba jednak pozostawiać wersje z poprzednich dni) ad2. nie odnajduję żadnych plików autozapisu (tylko z dzisiejszą datą) ad3. dziękuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KBR Opublikowano 20 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2009 Proszę sprawdzić katalog ręcznie, dla Visty to jest np. : C:\Users\pracownia\AppData\Local\Temp Ponieważ nie zawsza wyszukiwarka przeszukuje foldery systemowe. U mnie autozapis zapisuje pliki z rozszerzeniem sv$ i jeszcze powstaje .bak z poprzedniego autozapisu. Ja również mam wrażenie że mimo zapisania rysunku coś nie zostaje zapisane, ale wtedy sprawdzam autozapis, który mam ustawiony na 10min. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 26 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2009 Tutaj znalazłem trochę informacji o poprzednich wersjach plików. http://windows.microsoft.com/pl-PL/windows-vista/Previous-versions-of-files-frequently-asked-questions Podobno po włączeniu "Kontroli konta użytkownika" może zostać przywrócona poprzednia wersja pliku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi