montek Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Może ktoś się spotkał z nakładką do inwentaryzacji budowlanej pod ZwCad lub ZWCAD Architecture współpracującej z dalmierzami bluetooth ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Ja nie znam. Ale obecnie rozbudowujemy nakładkę ZWMetric. Planujemy tam dodać również np. rysowanie powierzchni na podstawie pomiarów boków trójkąta. W jaki sposób planuje Pan używać dalmierza? Czy są to pomiary do poszczególnych punktów z jednego miejsca, czy raczej użycie predefiniowanych kształtów z podaniem wymiarów w określonej kolejności? Czy taki dalmierz jako wynik pomiaru przesyła tylko długość, czy również jakieś współrzędne? Te dalmierze używają ogólnego interfejsu bluetooth, czy wyposażone są w odbiornik wkładany do portu USB? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JasW Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Ciekawy watek. Znalazłem linki trochę zgłębiające temat: http://blog.mierzymy.pl/dalmierze-laserowe-po-co-komu-bluetooth-cz-1/ http://blog.mierzymy.pl/dalmierze-laserowe-po-co-komu-bluetooth-cz-ii/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
montek Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Godzinę temu, dmatusz3 napisał: Czy są to pomiary do poszczególnych punktów z jednego miejsca, czy raczej użycie predefiniowanych kształtów z podaniem wymiarów w określonej kolejności? To zależy od modelu dalmierza (ceny:) czy będzie rozpoznawał zmianę kąta. Nie wiem jakie dane są przesyłane przymierzam się do D510 Lecia,zastanawiałem się nad Bosch GLM 100C ZWMetric to chyba, nie ten kierunek raczej zależy mi na rysowaniu to raczej ZWCAD Architecture, miałem na myśli coś podobnego do ArCADia-INWENTARYZATOR są programy na androida np. Magic Plan czy rodzimy Floor Plan Creator, gdzie zdjęcia wspomagane dalmierzem tworzą rysunek /model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martin_S Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Na obecnym etapie ZWCAD ARCHITECTURE nie da rady...ale ZWCAD tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi