frawi Opublikowano 30 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2016 Mam problem ze skalą widoku. Narysowałem zwykły rysunek na A4, ale trochę wystaje poza formatkę. Rysunek jest z kresek i wymiarów (bez modelu) i nie mogę zmienić skali widoku. Jak robię rzut z modelu to taka opcja jest, a jak się zacznie od razu rysować w rysunku to nie ma. Czy można coś poradzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 30 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2016 Niestety nie da się zmienić skali widoku systemowego. Najlepiej zaczynając rysowanie utworzyć nowy widok, i rysować na nim. Jeśli rysunek już jest to można go łatwo przenieść z jednego widoku na drugi poprzez opcje: zaznacz wszystko, wytnij wklej. Pokazałem to na filmie poniżej. icholewa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi