Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Posiadam nową wersję Zwcada 2017 wersja 2016.11.14 (11574)x64. Pracowałem na nim około 2 godzin i nagle program stracił stabilność i został zamknięty. Uruchomiłem program ponownie, otwarłem kopię  zapasową i ku mojemu zdziwieniu kopia ta nie zapisała automatycznie wprowadzanych zmian. Ostatnia zmiana zapisana na tej kopi była starsza od zmian zapisanych na właściwym pliku. W taki oto sposób straciłem dwie godziny pracy.

Zauważyłem również błąd z zaokrągleniem lini konstrukcyjnej. Mianowicie podczas zaokrąglania lini promieniem 0 nie są one docinane

Opublikowano

Kopia zapasowa się tworzy podczas zapisu rysunku, na którym się pracuje.

Więc jeśli otworzył Pan rysunek i nie zapisywał go przez 2 godziny, to kopia zapasowa .bak nie powstanie.

Często zdarza się natomiast uratować rysunek z pliku zapisu automatycznego o rozszerzeniu .zw$ znajdującego się w katalogu %temp% (taka jest domyślna ścieżka)

Trzeba zmienić rozszerzenie pliku .zw$ na .dwg

Opublikowano
12 godzin temu, nem141 napisał:

Zauważyłem również błąd z zaokrągleniem lini konstrukcyjnej. Mianowicie podczas zaokrąglania lini promieniem 0 nie są one docinane

Proszę spróbować fazować (funkcja _chamfer) linie konstrukcyjne.

Można także przytrzymać klawisz SHIFT przed wybraniem drugiej krawędzi, co spowoduje ustawienie tymczasowe fazy na 0.

Opublikowano

Od wielu lat profilaktycznie ustawiam automatyczny zapis pracy w tle na "10 min"
SAVEAS_DWG.jpg

P.s. Mam nadzieje że zmiany "bugów" w ZWCAD ARCHITECTURE 2017 zostaną wprowadzone bo miedzy lipcem a pazdziernikiem  nie ma poprawy...obawiam sie wersji z 15 grudnia 2016