Nikola_Tesla Posted August 31, 2016 Report Share Posted August 31, 2016 Witam, mam do odsprzedania program obliczeniowy ABC Płyta. Program zakupiłem 2 lata temu. Aktualnie jestem w trakcie przebranżawiania się i program jest mi zbędny. Cena rynkowa to 3000zł netto. Jeśli ktoś jest chętny proszę o propozycję ceny w wiadomości prywatnej. Dziękuję i pozdrawiam P.S. Możliwość odbioru osobistego w Warszawie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mayster Posted September 8, 2016 Report Share Posted September 8, 2016 Która to jest wersja? 6.16? Jak wygląda w ogóle zapis w licencji, można taki program odsprzedać? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nikola_Tesla Posted September 15, 2016 Author Report Share Posted September 15, 2016 Która to jest wersja? 6.16? Jak wygląda w ogóle zapis w licencji, można taki program odsprzedać? Witam, wersja z przed dwóch lat czyli 6.14. W świetle prawa unijnego każdy program wraz z jego licencją można sprzedać. Tak kupiłem również dwa lata temu AutoCada. Poniżej zapis : "Oprogramowanie sprzedawane na terenie Unii Europejskiej i zgodnie z prawem obowiązującym na terenie UE, a także zgodnie z Wyrokiem Trybunału Sprawiedliwości Unii Europejskiej z dnia 03.07.2012 r., który to orzekł, że na terenie UE można legalnie odsprzedawać używane programy, oryginalne licencje, odsprzedaży dokonać mogą zarówno osoby fizyczne jak i firmy. Wyrok jest wykładnią prawa tj. dyrektywy 2001/29/WE (art. 4 ust. 2). Mówi ona wprost - prawo producenta do wyłącznego rozpowszechniania wygasa wraz z chwilą sprzedaży oprogramowania licencji po raz pierwszy - wszelkie próby zablokowania odsprzedaży przez producenta są po prostu nielegalne." W razie pytań proszę pisać na priv. Witam, wersja z przed dwóch lat czyli 6.14. W świetle prawa unijnego każdy program wraz z jego licencją można sprzedać. Tak kupiłem również dwa lata temu AutoCada. Poniżej zapis : "Oprogramowanie sprzedawane na terenie Unii Europejskiej i zgodnie z prawem obowiązującym na terenie UE, a także zgodnie z Wyrokiem Trybunału Sprawiedliwości Unii Europejskiej z dnia 03.07.2012 r., który to orzekł, że na terenie UE można legalnie odsprzedawać używane programy, oryginalne licencje, odsprzedaży dokonać mogą zarówno osoby fizyczne jak i firmy. Wyrok jest wykładnią prawa tj. dyrektywy 2001/29/WE (art. 4 ust. 2). Mówi ona wprost - prawo producenta do wyłącznego rozpowszechniania wygasa wraz z chwilą sprzedaży oprogramowania licencji po raz pierwszy - wszelkie próby zablokowania odsprzedaży przez producenta są po prostu nielegalne." W razie pytań proszę pisać na priv. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mayster Posted October 21, 2016 Report Share Posted October 21, 2016 Jak wszystko legalnie, to warto rozważyć. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krzysztof.M Posted January 6, 2017 Report Share Posted January 6, 2017 Witam Jeśli cena atrakcyjna ;-) Proszę dzwonić jeśli temat aktualny 606 648 507 Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts