frawi Opublikowano 17 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2016 Nie widzę czegoś takiego jak bloki (dynamiczne) :sad: Jest jakaś podobna funkcjonalność w kompasie?
dmatusz3 Opublikowano 18 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2016 Bloków dynamicznych nie ma, ale: są bloki zwykłe, są bloki parametryczne. Bloki posiadają rozszerzenie frw (nazywają się "fragmenty") Aby utworzyć blok trzeba wybrać ikonki jak poniżej: Fragmentów można używać na wiele sposobów, postaram się przygotować film jak je tworzyć i używać.
dmatusz3 Opublikowano 19 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2016 Zgodnie z obietnicą wstawiam film o bokach w KOMPAS-3D I jeszcze blok parametryczny, jaki utworzyłem w programie Plyta z otworami.frw frawi 1
frawi Opublikowano 21 Lipca 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2016 Tego właśnie potrzebowałem. Dziękuję.
dmatusz3 Opublikowano 27 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2016 Pomyślałem, że dobrze byłoby stworzyć bibliotekę bloków parametrycznych. Wstawiłem pierwsze dwa bloki parametryczne (dwuteowniki i ceowniki), może się przydadzą. Można je pobrać tutaj. :hi:
Rekomendowane odpowiedzi