JakSwi Posted June 23, 2016 Report Share Posted June 23, 2016 Dzień dobry, chciałem skorzystać z symboli wieloznacznych w funkcji znajdź i zamień tekst, aby wyszukać i zamienić fragment wartości atrybutu w wielu blokach. Chodziło mi konkretnie o usunięcie z końca wartości tekstu o ogólnym wzorze: .######, gdzie # to dowolna cyfra. Próbowałem bezskutecznie zarówno z włączoną jak i wyłączoną opcją "Używaj znaków wieloznacznych" wyszukiwać łańcuch: .###### oraz .* Próbowałem także aktywować rożne opcje w zakładce "Zawiera", ale nadal bez skutku. Tzn. "Nie znaleziono pasujących". Sprawdzałem też na zwykłym tekście. Efekt ten sam. W AutoCADzie zamiana poszła bezproblemowo. Czy ZWCAD+2015 SP2 obsługuje w ogóle taką formę wyszukiwania? Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawmal Posted June 24, 2016 Report Share Posted June 24, 2016 Witam Bardzo proszę o przesłanie przykładowego rysunku. Do zarządzania atrybutami jest też taka funkcja BATTMAN. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JakSwi Posted July 7, 2016 Author Report Share Posted July 7, 2016 Załączam plik, ale problem występuje w każdym pliku. P246_01-04_Strop_żelbetowy_(2016-06-23).dwg Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts