JakSwi Opublikowano 23 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2016 Dzień dobry, chciałem skorzystać z symboli wieloznacznych w funkcji znajdź i zamień tekst, aby wyszukać i zamienić fragment wartości atrybutu w wielu blokach. Chodziło mi konkretnie o usunięcie z końca wartości tekstu o ogólnym wzorze: .######, gdzie # to dowolna cyfra. Próbowałem bezskutecznie zarówno z włączoną jak i wyłączoną opcją "Używaj znaków wieloznacznych" wyszukiwać łańcuch: .###### oraz .* Próbowałem także aktywować rożne opcje w zakładce "Zawiera", ale nadal bez skutku. Tzn. "Nie znaleziono pasujących". Sprawdzałem też na zwykłym tekście. Efekt ten sam. W AutoCADzie zamiana poszła bezproblemowo. Czy ZWCAD+2015 SP2 obsługuje w ogóle taką formę wyszukiwania? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawmal Opublikowano 24 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2016 Witam Bardzo proszę o przesłanie przykładowego rysunku. Do zarządzania atrybutami jest też taka funkcja BATTMAN. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JakSwi Opublikowano 7 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2016 Załączam plik, ale problem występuje w każdym pliku. P246_01-04_Strop_żelbetowy_(2016-06-23).dwg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi