perlon Opublikowano 29 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2015 Witam. Przerabiam sobie stare lispy działające na AutCAD do ZwCAD. Napotkałem na następującą rozbieżność: (foreach xNazwa (list "dashed" "dashdot" "hidden2" "center2") (if (not (tblsearch "ltype" xNazwa)) (vla-load (vla-get-linetypes (vla-get-activeDocument (vlax-get-acad-object)) ) xNazwa (if (= cAplikacja "ZWCAD") "zwcad.lin" "acad.lin" ) ) ) ) wywala mi błąd przy vla-load error: Automation Error. Description was not provided. zmienna cAplikacja jest ustawiana następująco (vl-load-com) (setq cAplikacja (vlax-get-property (vlax-get-acad-object) 'name)) Czy specyfikacja funkcji (vla-load) w zwcad różni się od tej z AutoCAD. Szukałem w helpach do ZwCAD'a ale nie znalazłem nic na temat (vla-load) Może jakiś namiar na źródło z dokumentacji ZwCAD'a? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojacek Opublikowano 29 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2015 Próbowałeś: cd:ACX_LoadLineType z: http://forum.cad.pl/cadpl-pack-v1-lsp-t78161.html ? perlon 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
perlon Opublikowano 29 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2015 Działa. Widzę jedynie, że występuje różnica w sposobie wywołania vla-load za pomocą (quote vla-load) + lista argumentów. Teraz muszę przeanalizować dlaczego działa, bo skopiowałem fragment kodu i wewnątrz mojego nie działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojacek Opublikowano 29 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2015 E no, jak ja coś zrobię, to działa... ;) Nie kopiuj fragmentów, używaj Pack-a tak jak tu opisałem: https://kojacek.wordpress.com/cadpl-pack/ Jeśli patrzyłeś tu obok, na harce z wyciąganiem profili, zauważysz że z 30% (na oko) kodu jest pack-owego, niektóre zadania nawet w 100% (okna dialogowe i ich obsługa). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
perlon Opublikowano 20 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2016 Czy dałoby się dołączyć do Pack'a taką oto funkcjonalność. Coś sobie dłubałem po swojemu i odczułem brak takowej. ; =========================================================================================== ; ; Kolekcja DimStyles / DimStyles collection ; ; =========================================================================================== ; (defun cd:ACX_DimStyles () (or *cd-DimStyles* (setq *cd-DimStyles* (vla-get-DimStyles (cd:ACX_ADoc))) ) *cd-DimStyles* ) ; =========================================================================================== ; ; Tworzy nowy styl wymiarowania / Creates a new dim style ; ; Name [STR] - nazwa stylu wymiarowania / dim style name ; ; ------------------------------------------------------------------------------------------- ; ; (cd:ACX_AddDimStyle "ABC") ; ; =========================================================================================== ; (defun cd:ACX_AddDimStyle (Name) (if (tblobjname "DIMSTYLE" Name) (vla-item (cd:ACX_DimStyles) Name) (if (snvalid Name 0) (vla-add (cd:ACX_DimStyles) Name) ) ) ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi