perlon Opublikowano 29 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2015 Witam. Przerabiam sobie stare lispy działające na AutCAD do ZwCAD. Napotkałem na następującą rozbieżność: (foreach xNazwa (list "dashed" "dashdot" "hidden2" "center2") (if (not (tblsearch "ltype" xNazwa)) (vla-load (vla-get-linetypes (vla-get-activeDocument (vlax-get-acad-object)) ) xNazwa (if (= cAplikacja "ZWCAD") "zwcad.lin" "acad.lin" ) ) ) ) wywala mi błąd przy vla-load error: Automation Error. Description was not provided. zmienna cAplikacja jest ustawiana następująco (vl-load-com) (setq cAplikacja (vlax-get-property (vlax-get-acad-object) 'name)) Czy specyfikacja funkcji (vla-load) w zwcad różni się od tej z AutoCAD. Szukałem w helpach do ZwCAD'a ale nie znalazłem nic na temat (vla-load) Może jakiś namiar na źródło z dokumentacji ZwCAD'a? Cytuj
kojacek Opublikowano 29 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2015 Próbowałeś: cd:ACX_LoadLineType z: http://forum.cad.pl/cadpl-pack-v1-lsp-t78161.html ? perlon 1 Cytuj
perlon Opublikowano 29 Października 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Października 2015 Działa. Widzę jedynie, że występuje różnica w sposobie wywołania vla-load za pomocą (quote vla-load) + lista argumentów. Teraz muszę przeanalizować dlaczego działa, bo skopiowałem fragment kodu i wewnątrz mojego nie działa. Cytuj
kojacek Opublikowano 29 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2015 E no, jak ja coś zrobię, to działa... ;) Nie kopiuj fragmentów, używaj Pack-a tak jak tu opisałem: https://kojacek.wordpress.com/cadpl-pack/ Jeśli patrzyłeś tu obok, na harce z wyciąganiem profili, zauważysz że z 30% (na oko) kodu jest pack-owego, niektóre zadania nawet w 100% (okna dialogowe i ich obsługa). Cytuj
perlon Opublikowano 20 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2016 Czy dałoby się dołączyć do Pack'a taką oto funkcjonalność. Coś sobie dłubałem po swojemu i odczułem brak takowej. ; =========================================================================================== ; ; Kolekcja DimStyles / DimStyles collection ; ; =========================================================================================== ; (defun cd:ACX_DimStyles () (or *cd-DimStyles* (setq *cd-DimStyles* (vla-get-DimStyles (cd:ACX_ADoc))) ) *cd-DimStyles* ) ; =========================================================================================== ; ; Tworzy nowy styl wymiarowania / Creates a new dim style ; ; Name [STR] - nazwa stylu wymiarowania / dim style name ; ; ------------------------------------------------------------------------------------------- ; ; (cd:ACX_AddDimStyle "ABC") ; ; =========================================================================================== ; (defun cd:ACX_AddDimStyle (Name) (if (tblobjname "DIMSTYLE" Name) (vla-item (cd:ACX_DimStyles) Name) (if (snvalid Name 0) (vla-add (cd:ACX_DimStyles) Name) ) ) ) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi