dmatusz3 Opublikowano 19 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2009 Witam, wstawiliśmy na serwer najnowsze wersje plików. Wersja polska jest w wersji instalacyjnej (samodzielnej), nie wymaga wcześniejszej instalacji wersji angielskiej. Linki: ZWCAD 2009 STD ZWCAD 2009 PRO ZWCAD 2009 STD i PRO ENG Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KBR Opublikowano 19 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2009 Po zainstalowaniu tej wersji nie chodzi customize, ani _TBconfig, nie mogę ustawić swoich ikon. Czy to tylko u mnie czy błąd programu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 19 Maja 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2009 Sprawdziłem na naszych komputerach, jedno i drugie polecenie, oraz menu pod prawym klawiszem myszki działa poprawnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2P Opublikowano 19 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2009 U mnie chodzi... dodałem swój toolbar na podstawie pliku mnu =2P= Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 20 Maja 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2009 Witam, KBR miał rację. W niektórych przypadkach program się zawieszał po wydaniu polecenia customize. Powodem jest jedna uszkodzona biblioteka podczas kompilacji. W ciągu godziny wstawimy na serwer poprawione wersje instalacyjne. Jeśli ktoś już pobrał program to wystarczy ręcznie podmienić bibliotekę. Trzeba zastąpić istniejącą bibliotekę w katalogu, gdzie zainstalowany jest ZWCAD. Pozdrawiam UIRes.dll UIRes.dll Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 20 Maja 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2009 Na serwerze wstawiliśmy poprawne wersje instalacyjne. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KBR Opublikowano 20 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2009 Dzięki u mnie działa customize. Jeżeli chodzi o menu pod PPM to nie chodziło tylko w wersji angielskiej ale może to będzie mniej ważne jeżeli wersja polska będzie ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KBR Opublikowano 21 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2009 Dzisiaj używałem moje funkcji do opisywania rysunków. Czy w czasie spolszczania zmieniliście skróty justyfikacji bo procedura zamiast dół prawo BR wstawia dół środek, zamiast dół lewo BL wstawia środek prawo. W wersji angielskie chodzi ok. (defun c:ddt (/ pt1 pt2 e ) (setq osmode1 (getvar "osmode"))(setq osmode3 (getvar "osmode")) (If (= sc2 nil)(setq sc2 (getvar "dimscale"))) (if (= sc3 nil) (progn (setq sc3 (getreal (strcat "\nPodaj skalę rysunku <" (rtos sc2 2 0) ">: ") )) (if (= sc3 nil)(setq sc3 sc2)) (setq sc2 sc3) )) (command "textstyle" "standard") (setq h (/ (* sc3 25) 10)) (setq h1 (* sc3 0.5)) (setq warstwa (getvar "clayer")) (command "ortho" "on") (setq war "opis") command "layer" "m" "opis" "" "" "" "") (command "osnap" "nea") (setq pt1 (getpoint "\n Start :")) (command "osnap" "non") (setq pt2 (getpoint "\n To point :")) (setq rad (angtof "90" 0)) (setq pt6 pt2) (setq name_bl "F:/A_block/b/podkreska.dwg") (if (<= (car pt1)(car pt2)) (progn (command "dtext" "Justify" "Bl" pt6 h 0) (setq e (entget (entlast))) (setq pt3 ( cadr (textbox e))) (setq pt4 '(0 0 )) (setq dl (distance pt4 pt3)) (setq sc1 dl) ) (progn (command "dtext" "Justify" "Br" pt6 h 0) (setq e (entget (entlast))) (setq pt3 ( cadr (textbox e))) (setq pt4 '(0 0 )) (setq dl (distance pt4 pt3)) (setq sc1 (- 0 dl)) ) ) (if (/= e nil)(command "_leader" pt1 pt2 "" "" "b" name_bl pt6 sc1 "" "")) (COMMAND "change" "last" "" "p" "c" "m" "") (command "layer" "set" warstwa "") (command "osmode" osmode1 ) );defun Przy okazji czy można wyłączyć komunikat-wybór czy redyfiniować blok (najlepiej żeby na stałe nie redyfiniować). Przyszło mi do głowy, że moje problemy, (ZWCAD PL, zarówno 2008 jak i 2009 otwiera się w ustawieniach default) wynikają być może, z tego, że nowe profile czy ustawienia zapisywane są w rejestrze w kluczu Profile, a istnieje jeszcze klucz Profiles. W wersji angielskiej nie mam tego problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz79 Opublikowano 21 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2009 A może trzeba zastosować skróty poleceń: (command "dtext" "_j" "_Bl" pt6 h 0) (command "dtext" "_j" "_Br" pt6 h 0) Ja tak robie jak moje lispy mają pracować na dwóch wersjach językowych? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KBR Opublikowano 22 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2009 Dzięki. Poprawiłem lispa i działa. Wprowadziłem moje ustawienia ręcznie bez wczytywania zapisanego profilu i program otwiera się z tymi ustawieniami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KBR Opublikowano 26 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2009 Dzisiaj dostałem maila od ZWCAD'a, że została dodana wersja polska do oficjalnych wersji. Wersja ściągana z serwera ZWCAD'a ma wielkość ok 84MB wersja z serwera z Polski ma coś ok 66MB. Czy są jakieś różnice? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 27 Maja 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2009 Witam, na stronie zwcad.pl wstawiliśmy już oficjalną wersję programu. Poprzednio na forum zamieszczone były wersje nieoficjalne (które zostały utworzone na podstawie wersji angielskiej). Zdecydowaliśmy się na ten krok ponieważ wydanie wersji oficjalnej polskiej przeciągnęło się nieco. Jeśli chodzi o różnice - nie powinno być znaczących. Wersja kompilacji jest taka sama. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi