Pasek statusu (OSNAP, POLAR) jako tekst

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Jestem nowy ale też dopiero odkrywam ZWCAD 2015+ w wersji testowej. Mam pewne pytanie, które nie jest problemem ale dla mnie pewnym utrudnieniem. Przyzwyczajony (w AutoCAD) jestem do tego, że funkcje OSNAP, POLAR, GRID i.t.d. w pasku stanu wyświetlane są jako tekst a nie jako ikonki. Czy jest możliwość aby w ZWCAD te ikonki zamienić na tekstowe opisy?

Poniżej przesyłam widok tego paska, żeby było łatwiej mnie zrozumieć - zamiast tych ikonek chciałbym widzieć tekst.

post-1463-0-33507100-1443727492.png

Opublikowano

Witam

W wersji ZWCAD+2015 istotnie na pasku stanu są ikony i obawiam się, że nie można tego zmienić na napisy. Po najechaniu kursorem pojawia się opis funkcji. Natomiast w wersji ZWCAD 2012 są przyciski z napisami.

Pozdrawiam

Opublikowano

Witam

Na bieżąco mamy kontakt z producentem i taką propozycję zmiany możemy przesłać. Natomiast pewnie znajdzie się też spore grono użytkowników, które akurat preferuje ikony, tym bardziej, że w nowszych wersjach Cad napisy zostały zastąpione ikonami.

Pozdrawiam

Opublikowano

W AutoCAD jest po prostu wybór, czy chcemy w tym miejscu ikonki czy też skróty tekstowe. Myślałem, że takie rozwiązanie nie będzie problemem do wprowadzenia również w ZWCAD.