Marek-M Opublikowano 1 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2015 Witam, Jestem nowy ale też dopiero odkrywam ZWCAD 2015+ w wersji testowej. Mam pewne pytanie, które nie jest problemem ale dla mnie pewnym utrudnieniem. Przyzwyczajony (w AutoCAD) jestem do tego, że funkcje OSNAP, POLAR, GRID i.t.d. w pasku stanu wyświetlane są jako tekst a nie jako ikonki. Czy jest możliwość aby w ZWCAD te ikonki zamienić na tekstowe opisy? Poniżej przesyłam widok tego paska, żeby było łatwiej mnie zrozumieć - zamiast tych ikonek chciałbym widzieć tekst. Cytuj
pawmal Opublikowano 2 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2015 Witam W wersji ZWCAD+2015 istotnie na pasku stanu są ikony i obawiam się, że nie można tego zmienić na napisy. Po najechaniu kursorem pojawia się opis funkcji. Natomiast w wersji ZWCAD 2012 są przyciski z napisami. Pozdrawiam Cytuj
Marek-M Opublikowano 2 Października 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Października 2015 Można gdzieś wysyłać propozycje do producenta w sprawie takich skromnych zmian? Cytuj
pawmal Opublikowano 2 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2015 Witam Na bieżąco mamy kontakt z producentem i taką propozycję zmiany możemy przesłać. Natomiast pewnie znajdzie się też spore grono użytkowników, które akurat preferuje ikony, tym bardziej, że w nowszych wersjach Cad napisy zostały zastąpione ikonami. Pozdrawiam Cytuj
Marek-M Opublikowano 2 Października 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Października 2015 W AutoCAD jest po prostu wybór, czy chcemy w tym miejscu ikonki czy też skróty tekstowe. Myślałem, że takie rozwiązanie nie będzie problemem do wprowadzenia również w ZWCAD. Cytuj
pawmal Opublikowano 2 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2015 Prześlę taką sugestię. Myślę, że wprowadzenie możliwości wyboru pomiędzy tekstem, a ikonami nie będzie problemem- takie rozwiązanie byłoby satysfakcjonujące dla większości. Pozdrawiam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi