justyha Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Witam Włączyła mi się dziwna okrutnie wkurzająca opcja. Przyciąga mi kursor do elementu widmo zamiast to istniejącego przez co nie mogę zacząć rysować od elementu który chce tylko od jakiegoś elementu w kosmosie... (w załączniku biała linia) Jak to wyłączyć, pomóżcie!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawmal Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Witam Proszę na dole okna przez ikonę wyłączyć śledzenie biegunowe lub przycisk funkcyjny F10. Proszę ustawić Widok-> Góra (Widok->Widoki 3D->Góra). W jaki sposób polecenie jest zatwierdzane, przez ENTER czy prawy przycisk myszy? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
justyha Opublikowano 29 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2015 (edytowane) Witam, Dziękuję za odpowiedź i jednocześnie odnawiam temat, bo wciąż mam z tym problem. Opcja widoku w górę nie pomaga :/ czy ma ktoś jeszcze jakiś pomysł?. Opis załącznika: W tym przypadku narysowałam wpierw linię a potem okrąg i gdy chcę narysować okrąg to kursor łapie mi obiekt nie jako środek okręgu tylko ostatni element używany, w tym przypadku drugi koniec linii. Łapie mi go nawet jak chcę coś rysować w dużej odległości od niego. Chodzi mi o to, że chciałabym wrócić do czasów kiedy jak coś chcę narysować to jak klikam (lub zaznaczam snapem) w danym punkcie to mi w tym punkcie zaczyna rysować i śledzić :) a nie jak teraz w innym miejscu w galaktyce.... Z góry wielkie dzięki za odpowiedź Edytowane 29 Października 2015 przez justyha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruzin Opublikowano 29 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2015 F9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
justyha Opublikowano 29 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2015 Nie działa F9. Poza tym nie chodzi o wyłączenie snapa. Chodzi właśnie o jego używanie. Jak pokazuje rysunek środek okręgu jest rysowany w miejscu który kliknęłam, ale śledzenie już łapie z punktu zupełnie innego, a chodzi mi o to żeby śledzenie było w tym puncie w którym klikam. Jak rysuję np zygzak zwykłą linią odcinkami to: Pierwszy punkt klikam odkąd chce rysować to program rysuje mi tak jak chcę jednak śledzenie ściąga mi z innego obiektu. Dopiero od drugiego odcinka linii śledzi mi ostatni obiekt tak jak chcę. Nie wiem czy dobrze wyjaśniłam mój problem :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawmal Opublikowano 29 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2015 Witam Ja nie rozumiem. Wysłałem wiadomość na priv w celu zdalnej pomocy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruzin Opublikowano 29 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2015 generalnie to nie mam pomysłu co może być powodem takiego zachowania. Paint screeny środka ekranu zwcada tez nie wiele wyjaśniają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi