asystent2 Opublikowano 23 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2015 Witam, mam problem ze zmniejszeniem rozmiaru rysunku .dwg w ZWCAD+ 2015. Plik ma rozmiar aż 38 MB i bardzo trudno się na nim pracuje (czasem się zawiesza). Próbowałem funkcji purge ale niewiele to dało, wczytałem również aplikację z tego tematu : http://forum.cad.info.pl/topic/718-czyszczenie-rysunku-z-filtrow-warstw/i również nie pomogło. Czy jest ktoś w stanie mi pomóc ? Byłbym bardzo wdzięczny.Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawmal Opublikowano 23 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2015 Witam Jeśli w rysunku znajduje się wiele obiektów, to będzie miał on duży rozmiar. Jeśli było wykonane polecenie purge, to obawiam się, że nie uda się znacznie zmniejszyć rysunku. Proszę spróbować jeszcze zapisać rysunek do formatu dwg2010. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asystent2 Opublikowano 23 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2015 Niestety nic to nie dało. To dziwne, bo bardzo podobny rysunek waży zaledwie 12MB... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawmal Opublikowano 23 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2015 Witam Być może jest możliwość usunięcia niepotrzebnych obiektów z rysunku. Bardzo często zdarza się, że te same obiekty są kopiowane w różne miejsca. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asystent2 Opublikowano 23 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2015 Przepraszam, ale chyba nie rozumiem co dokładnie ma Pan na myśli. Mógłbym poprosić o sprecyzowanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martin_S Opublikowano 23 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2015 Jeśli to system Windows 7 (64bit)to powinien pomóc w płynnej obsłudze dużych plików Zwcad 2015 SP1 (obsługa do 4GB RAM), więcej ram też się przyda. Renderowalem >130MB plik dwg (zużycie max ok. 3GB ram z 16GB). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawmal Opublikowano 26 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2015 Przepraszam, ale chyba nie rozumiem co dokładnie ma Pan na myśli. Mógłbym poprosić o sprecyzowanie? Witam Chodziło mi o to, że bardzo często w rysunku elementy są niepotrzebnie powielane. Później np. taki element przekreślamy, a obok dokonujemy poprawek. Takie elementy można usunąć. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi