GTF_FBO Posted January 6, 2015 Report Share Posted January 6, 2015 Witam, Mam problem z rzutnia - widok z modelu wychodzi poza obszar - w załączniku wygenerowany plik. Czy ktoś spotkał sie z takim problemem? Używam ZWCAD+ 2015 pro. Mam tez AUTOCAD 2014 LT i tam problemu nie ma tylko za dużo roboty z geenrowaniem plików w PDF przez AUTOCADA. - wolałbym znaleźć rozwiązanie w ZWCAD. 181024.pdf Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Martin_S Posted January 6, 2015 Report Share Posted January 6, 2015 (edited) do generowania masowego pdf-ów z poszczególnych rzutni z danego pliku DWG jest polecenie PUBLISH P.S. Przetestowałem na własnym pliku DWG z 2 rastrami tif+jpg i wydruk do pdf wyszedł prawidłowo (test na ZWCAD ARCHITECTURE 2015 (stary ZWCAD2015+ PRO jako silnik) t.j. żeden z rastrów nie przekroczył zakres danej rzutni na obszarze papieru..to doprecyzuję. A Publish stosuje często jak mam np. 23 rysunki (layouty) do wydruku masowego w 1 pliku dwg. Edited January 6, 2015 by Martin_S Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GTF_FBO Posted January 6, 2015 Author Report Share Posted January 6, 2015 Ma sie rozumieć. Tak właśnie robię - co ciekawe w podglądzie wszystko jest okej natomiast w momencie kiedy otworze opublikowany PDF wychodzą takie rzeczy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Martin_S Posted January 6, 2015 Report Share Posted January 6, 2015 (edited) Acrobat Reader wyświetla mój przykład prawidłowo, docinanie rastra jest do granic rzutni..proszę ten problem jutro wyjaśnić z serwisem. Mój test był na vernum = "2014.09.20(25578)" Edited January 6, 2015 by Martin_S Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GTF_FBO Posted January 6, 2015 Author Report Share Posted January 6, 2015 no tak tylko wlasnie unich tez jest okej. Jakie creatora wydruku używasz? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Martin_S Posted January 6, 2015 Report Share Posted January 6, 2015 (edited) używam wbudowanego DWG To PDF.pc5 gdzie mi nie zależny na kompresji pliku PDF alternatywnie używam też CutePDF jako drukarka wirtualna, generuje ona super kompresowany PDF tak jak w tym wątku ---> http://forum.cad.info.pl/topic/1246-generowane-pdfy/?p=7633 Edited January 6, 2015 by Martin_S Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GTF_FBO Posted January 6, 2015 Author Report Share Posted January 6, 2015 Kurde to moze to jest generatora - ja używam PDF-XChange Printer 2012 - ale co ciekawe na rzutniach od mapy głownej przycina wszystko okej tylko na rzutniach dodatkowych z przeglądówkami ....... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Martin_S Posted January 6, 2015 Report Share Posted January 6, 2015 (edited) Proszę popróbować inne np. DWG To PDF.pc5, CutePDF inni używają jeszcze PDFCreator. Edited January 6, 2015 by Martin_S Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts