GTF_FBO Opublikowano 6 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2015 Witam, Mam problem z rzutnia - widok z modelu wychodzi poza obszar - w załączniku wygenerowany plik. Czy ktoś spotkał sie z takim problemem? Używam ZWCAD+ 2015 pro. Mam tez AUTOCAD 2014 LT i tam problemu nie ma tylko za dużo roboty z geenrowaniem plików w PDF przez AUTOCADA. - wolałbym znaleźć rozwiązanie w ZWCAD. 181024.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martin_S Opublikowano 6 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2015 (edytowane) do generowania masowego pdf-ów z poszczególnych rzutni z danego pliku DWG jest polecenie PUBLISH P.S. Przetestowałem na własnym pliku DWG z 2 rastrami tif+jpg i wydruk do pdf wyszedł prawidłowo (test na ZWCAD ARCHITECTURE 2015 (stary ZWCAD2015+ PRO jako silnik) t.j. żeden z rastrów nie przekroczył zakres danej rzutni na obszarze papieru..to doprecyzuję. A Publish stosuje często jak mam np. 23 rysunki (layouty) do wydruku masowego w 1 pliku dwg. Edytowane 6 Stycznia 2015 przez Martin_S Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GTF_FBO Opublikowano 6 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2015 Ma sie rozumieć. Tak właśnie robię - co ciekawe w podglądzie wszystko jest okej natomiast w momencie kiedy otworze opublikowany PDF wychodzą takie rzeczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martin_S Opublikowano 6 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2015 (edytowane) Acrobat Reader wyświetla mój przykład prawidłowo, docinanie rastra jest do granic rzutni..proszę ten problem jutro wyjaśnić z serwisem. Mój test był na vernum = "2014.09.20(25578)" Edytowane 6 Stycznia 2015 przez Martin_S Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GTF_FBO Opublikowano 6 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2015 no tak tylko wlasnie unich tez jest okej. Jakie creatora wydruku używasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martin_S Opublikowano 6 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2015 (edytowane) używam wbudowanego DWG To PDF.pc5 gdzie mi nie zależny na kompresji pliku PDF alternatywnie używam też CutePDF jako drukarka wirtualna, generuje ona super kompresowany PDF tak jak w tym wątku ---> http://forum.cad.info.pl/topic/1246-generowane-pdfy/?p=7633 Edytowane 6 Stycznia 2015 przez Martin_S Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GTF_FBO Opublikowano 6 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2015 Kurde to moze to jest generatora - ja używam PDF-XChange Printer 2012 - ale co ciekawe na rzutniach od mapy głownej przycina wszystko okej tylko na rzutniach dodatkowych z przeglądówkami ....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martin_S Opublikowano 6 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2015 (edytowane) Proszę popróbować inne np. DWG To PDF.pc5, CutePDF inni używają jeszcze PDFCreator. Edytowane 6 Stycznia 2015 przez Martin_S Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi