Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam problem z rzutnia - widok z modelu wychodzi poza obszar - w załączniku wygenerowany plik.

Czy ktoś spotkał sie z takim problemem?

Używam ZWCAD+ 2015 pro.

Mam tez AUTOCAD 2014 LT i tam problemu nie ma tylko za dużo roboty z geenrowaniem plików w PDF przez AUTOCADA. - wolałbym znaleźć rozwiązanie w ZWCAD.

181024.pdf

Opublikowano (edytowane)

do generowania masowego pdf-ów z poszczególnych rzutni z danego pliku DWG jest polecenie PUBLISH

P.S. Przetestowałem na własnym pliku DWG z 2 rastrami tif+jpg i wydruk do pdf wyszedł prawidłowo (test na ZWCAD ARCHITECTURE 2015 (stary ZWCAD2015+ PRO jako silnik)

t.j. żeden z rastrów nie przekroczył zakres danej rzutni na obszarze papieru..to doprecyzuję. A Publish stosuje często jak mam np. 23 rysunki (layouty) do wydruku masowego w 1 pliku dwg.

Edytowane przez Martin_S
Opublikowano (edytowane)

Acrobat Reader wyświetla mój przykład prawidłowo, docinanie rastra jest do granic rzutni..proszę ten problem jutro wyjaśnić z serwisem.

Mój test był na vernum = "2014.09.20(25578)"

Edytowane przez Martin_S
Opublikowano

Kurde to moze to jest generatora - ja używam PDF-XChange Printer 2012 - ale co ciekawe na rzutniach od mapy głownej przycina wszystko okej tylko na rzutniach dodatkowych z przeglądówkami .......