Zenon Wiertara Opublikowano 5 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2014 Nie wiem co znowu włączyłem, ale pojawiła się mi na ekranie pozioma linia w przestrzeni modelu. Linia działa na zasadzie Symbolu Współrzędnych, czyli jest zamontowana na stałe i przesuwa się wraz z operacjami w widoku. Jak usunąć to ustrojstwo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martin_S Opublikowano 5 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2014 hey..pokaż prentscreen tego czegoś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenon Wiertara Opublikowano 6 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2014 (edytowane) Już raz mi się cos takiego zrobiło i niestety sobie z tym nie poradziłem, musiałem wszystko kopiować do nowego pliku Edytowane 6 Grudnia 2014 przez Zenon Wiertara Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martin_S Opublikowano 6 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2014 (edytowane) Jeszcze vernum by sie przydał... popróbóje to na polskim ZWCAD ARCHITECTURE 2014SP2 o VERNUM = "2014.06.25(24082)" Uzyskałem 2 zblizone efekty tylko nie wiem czy dobrze 1. to klasyczny podział ekranu po przeciągnięciu myszką krawędzi dolnej okna 2. To symulacja startu pliku dwt z nieskończoną linią poziomą od komendy _xline (po prostu ktoś zrobił kawał w pliku startowym) Innych pomysłów mi brak, radzę skontaktować się z fachową pomocą online telefonicznie i poprzez aplikację Pomoc_zdalna_DobryCAD.exe Edytowane 6 Grudnia 2014 przez Martin_S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenon Wiertara Opublikowano 6 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2014 (edytowane) Chyba to jest związane z tym pierwszym przypadkiem. Kiedy po przeciągnięciu myszką krawędzi dolnej dziele ekran na dwa okna lub go zmniejszam pozioma linia znika, kiedy znowu rozciągam na całość linia powraca. Linie utworzoną przy pomocy komendy _xline idzie prosto wykasować więc to nie to. ZWCAD ACHI SP1 vernum = "2014.04.27(21135)" Chociaż chyba to też nie to, bo widać że linia znika ale tylko wtedy jak nowe okno będzie znajdować się powyżej niej Edytowane 6 Grudnia 2014 przez Zenon Wiertara Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenon Wiertara Opublikowano 6 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2014 (edytowane) Już sobie poradziłem, to było coś z rzutniami (_vports), zmieniłem z aktywnej konfiguracji modelu na pojedyńcze i znikło. Dzięki za odpowiedź Edytowane 6 Grudnia 2014 przez Zenon Wiertara Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martin_S Opublikowano 6 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2014 (edytowane) Tu rekomendowałbym smiało ZWArch2014SP2 bo doszły nowe narzędzia do eksportu COLLADA *.dae i *.stl - np, do drukarek 3D :) wersja 2015beta tez spoko ale tylko dzieki silnikowi z ZWCAD2015+Pro (doszła najnowsza darmowa wersja e-cad - bo widze że masz i chodzi na 2015+ też) Edytowane 6 Grudnia 2014 przez Martin_S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenon Wiertara Opublikowano 6 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2014 Wersje 2014 SP2 musiałbym pobrać ze stronki zwcada bo przy sprawdzaniu aktualizacji online pisze mi że mam aktualna wersje. Chyba jednak poczekam na stabilną wersje 2015 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martin_S Opublikowano 6 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2014 (edytowane) szybsze ściąganie niż z ZWSOFT uzyskasz stąd http://jakicad.pl/ to najaktualniejsze wersje Edytowane 6 Grudnia 2014 przez Martin_S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenon Wiertara Opublikowano 6 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2014 A faktycznie, fajna stronka. Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi