Problemy z kursorem myszy.

Mirao

Recommended Posts

Mam zainstalowanego ZWCADA 2015+ na laptopie Samsung RC710 (I5 + 4GB RAM + WIN 7) i na komputerze stacjonarnym I5 + 8GB Ram + Win 8.1. 

Program sam w sobie działa płynnie i bez zrzutów, problem mam tylko z działaniem kursora.

Działa tak jakby z mikroopóźnieniem. Wciskam przycisk myszki a po 0,1 s dopiero na ekranie następuje reakcja. Przesuwająć kursor cały czas miga. Nie jest to ciągłe, łynne przesunięcie tylko takie skakanie (Grid jest wyłączony).

Sterowniki myszy aktualne.

Sprawdzałem mysz M705 (bezprzewodowa) i MX500 (przewodowa).

Czy ktoś może wie dlaczego się tak dzieje? W innych aplikacjach kursor działą poprawnie.

Witam

Ciężko powiedzieć w czym jest problem. Może nie dzieje się to na wszystkich komputerach, być może jest to powiązane także z kartą graficzną.
U mnie na komputerze, też kursor delikatnie miga podczas przesuwania, ale obawiam się, że niewiele z tym można zrobić. Można zmienić kolor tła ekranu lub kolor kursora, aby był mniejszy kontrast. Niebawem ma pojawić się aktualizacja i będzie można sprawdzić jak kursor działa na najnowszej wersji.
Pozdrawiam