Mirao Opublikowano 27 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2014 Mam zainstalowanego ZWCADA 2015+ na laptopie Samsung RC710 (I5 + 4GB RAM + WIN 7) i na komputerze stacjonarnym I5 + 8GB Ram + Win 8.1. Program sam w sobie działa płynnie i bez zrzutów, problem mam tylko z działaniem kursora. Działa tak jakby z mikroopóźnieniem. Wciskam przycisk myszki a po 0,1 s dopiero na ekranie następuje reakcja. Przesuwająć kursor cały czas miga. Nie jest to ciągłe, łynne przesunięcie tylko takie skakanie (Grid jest wyłączony). Sterowniki myszy aktualne. Sprawdzałem mysz M705 (bezprzewodowa) i MX500 (przewodowa). Czy ktoś może wie dlaczego się tak dzieje? W innych aplikacjach kursor działą poprawnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawmal Opublikowano 27 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2014 Witam Ciężko powiedzieć w czym jest problem. Może nie dzieje się to na wszystkich komputerach, być może jest to powiązane także z kartą graficzną.U mnie na komputerze, też kursor delikatnie miga podczas przesuwania, ale obawiam się, że niewiele z tym można zrobić. Można zmienić kolor tła ekranu lub kolor kursora, aby był mniejszy kontrast. Niebawem ma pojawić się aktualizacja i będzie można sprawdzić jak kursor działa na najnowszej wersji.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirao Opublikowano 27 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2014 Dzięki za info i maila :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi