Łączenie Polilini w Zwcad+ 2015

Pitr

Recommended Posts

Witam

Mam pewien problem z łączeniem polilinii w ZWCAD+ 2015 a mianowicie jak rysuję dwie polilinie w taki sposób, że kończą się w tym samym punkcie i próbuję je połączyć za pomocą narzędzia "Dołącz" to jedna z polilini jest przy okazji łączenia przycinana do pierwszego załamania. Sytuacja taka nie ma miejsca w wersji 2014.

Co ciekawe jak rysuję polilinie w taki sposób, że druga zaczyna się w miejscu gdzie kończyła się pierwsza to łączą się prawidłowo. Czy ktoś z was miał taki problem?

Pozdrawiam

Piotr

Witam

Nie udało mi się tego przypadku powtórzyć. Rozumiem, że chodzi o Dołącz w funkcji _pedit? Proszę o podanie wersji przez wpisanie vernum w pasku poleceń. Ewentualnie proszę o umieszczenie przykładowego rysunku. Proszę spróbować polilinie połączyć funkcją _pedit (edplin) z opcją Dołącz -powinno być ok.

Pozdrawiam

@Martin_S

Tak sprawdzałem na wersji +2015, ale do łączenia polilinii korzystam z funkcji _pedit, która według mnie działa właściwie.

Pozdrawiam

Witam

_pedit rzeczywiście działa prawidłowo, problem miałem z skrótem na pasku zmień, z tego co udało mi się sprawdzić, to używa on polecenia _join i z nim jest problem.

Może da się jakoś przekonfigurować przycisk, żeby wywoływał polecenie _pedit  z opcją Dołącz np. przez właściwości przycisku, tylko nie wiem co tam wpisać (zamiast ^C^C_join).

Na chwilę obecną działam jeszcze z wersją 2014, bo bez szybkiego łącznia polilinii przy pracach liniowych to raczej ciężko ;/

Pozdrawiam

Edited by Pitr