Drukowanie kilku arkuszy z layout'u

mrduck89

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Utworzyłem sobie arkusz (layout 1) o wymiarze 297 x 1100 mm, wstawiłem rzutnię jedną ustawiłem w obszarze drukowania, następnie na niej narysowałem prostokąt o takim samym wymiarze. Następnie wszedłem w rzutnię zaznaczyłem swój rysunek, ustawiłem skalę. Ukryłem warstwę na której jest rzutnia tak by widoczny był prostokąt - wtedy drukują mi się ramki. Tak pokrótce wygląda mój sposób drukowania - jeżeli jest jakiś szybszy to chętnie się zapoznam :)

Czego dotyczy pytanie? Otóż, takich samych arkuszy (layout'ów) mam kilka i czy mógłbym wszystkie na raz wydrukować? Jeszcze jedno, jak już mam kilka takich samych arkuszy i jeden ostatni 297 x 1240 mm to jak ustawię obszar drukowania w Ustawieniach Strony to wtedy jak wejdę w zakładkę arkusza powtarzalnego i kliknę Drukuj od razu wskakuje mi w oknie drukowania obszar ten większy i to w każdym arkuszu. Da się to jakoś inaczej?

Jeszcze jedno w Modelu mam ustawioną skalę drukowania 0.2 i wtedy linia kreskowa jest fajnie widoczna, czyli jej przerwy. Natomiast jak włączę layout to już tego nie ma. Musiałem dać w modelu współczynnik skali 2, żeby uzyskać taki efekt.

Ja stosuje wypracowaną metodę rysowania w MODELU i drukowania RZUTNI/LAYOUTÓW wg WYSIWYG, którą pokazałem kiedys na str. 9 4 grudnia 2013r.
i nie mam z tym problemów http://forum.cad.info.pl/topic/815-co-warto-udoskonali%C4%87-w-zwcad-architecture/page-9

Jak ustawisz Rzutnie pod konkretne zakresy + style+ skale to polecam polecenie PUBLISH do szybkiego drukowania ustawionych rzutni.

Edytowane przez Martin_S

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.