KBR Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2014 (edytowane) Czy ZWCAD potrafi obliczyć moment bezwładności przekroju? Dzisiaj rozmawiałem z kolegą który powiedziała że Autocad to potrafi. Edytowane 12 Sierpnia 2014 przez KBR Cytuj
pawmal Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Witam Tak, proszę wykonać region z przekroju za pomocą funkcji region i użyć funkcji _massprop (paramfiz). Pozdrawiam Cytuj
KBR Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2014 (edytowane) Dziękuję! A gdzie szukać funkcji związanych z operacjami na regionach? Znalazłem w necie nazwy funkcji więc udało mi się je uruchomić. Przynajmniej Subtract i Union ale nie wiem gdzie są w menu. Edytowane 14 Sierpnia 2014 przez KBR Cytuj
pawmal Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Witam Operacje logiczne można znaleźć przy bryłach- działają również na regionach. Pozdrawiam Cytuj
KBR Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Dzięki! Używam co prawda menu klasycznego, ale informacja była pomocna. W klasycznym funkcje operacji na regionach znajdują się w toolbar "edycja brył" Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi