KBR Posted August 12, 2014 Report Posted August 12, 2014 (edited) Czy ZWCAD potrafi obliczyć moment bezwładności przekroju? Dzisiaj rozmawiałem z kolegą który powiedziała że Autocad to potrafi. Edited August 12, 2014 by KBR Quote
pawmal Posted August 12, 2014 Report Posted August 12, 2014 Witam Tak, proszę wykonać region z przekroju za pomocą funkcji region i użyć funkcji _massprop (paramfiz). Pozdrawiam Quote
KBR Posted August 14, 2014 Author Report Posted August 14, 2014 (edited) Dziękuję! A gdzie szukać funkcji związanych z operacjami na regionach? Znalazłem w necie nazwy funkcji więc udało mi się je uruchomić. Przynajmniej Subtract i Union ale nie wiem gdzie są w menu. Edited August 14, 2014 by KBR Quote
pawmal Posted August 14, 2014 Report Posted August 14, 2014 Witam Operacje logiczne można znaleźć przy bryłach- działają również na regionach. Pozdrawiam Quote
KBR Posted August 18, 2014 Author Report Posted August 18, 2014 Dzięki! Używam co prawda menu klasycznego, ale informacja była pomocna. W klasycznym funkcje operacji na regionach znajdują się w toolbar "edycja brył" Quote
Recommended Posts