KBR Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2014 (edytowane) Czy ZWCAD potrafi obliczyć moment bezwładności przekroju? Dzisiaj rozmawiałem z kolegą który powiedziała że Autocad to potrafi. Edytowane 12 Sierpnia 2014 przez KBR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawmal Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Witam Tak, proszę wykonać region z przekroju za pomocą funkcji region i użyć funkcji _massprop (paramfiz). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KBR Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2014 (edytowane) Dziękuję! A gdzie szukać funkcji związanych z operacjami na regionach? Znalazłem w necie nazwy funkcji więc udało mi się je uruchomić. Przynajmniej Subtract i Union ale nie wiem gdzie są w menu. Edytowane 14 Sierpnia 2014 przez KBR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawmal Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Witam Operacje logiczne można znaleźć przy bryłach- działają również na regionach. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KBR Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Dzięki! Używam co prawda menu klasycznego, ale informacja była pomocna. W klasycznym funkcje operacji na regionach znajdują się w toolbar "edycja brył" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi