pietro Opublikowano 4 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2014 Witam! Niestety nie znam zbyt dobrze tego programu a musze w trybie pilnym wykonać jeden na pozór prosty manewr. Mam pewien rysunek który wrzucę poniżej. Na liniach zaznaczone są okręgi/sześciokąty. Muszę zmienić ich rozmiar. Czy mogę je jakoś sprawnie zgrupować i zmniejszyć? Bardzo prosze o szybką odpowiedź. Cytuj
pawmal Opublikowano 4 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2014 Witam Proszę zaznaczyć wszystkie okręgi najlepiej przez prawy przycisk myszy ->Szybki wybór i na pasku właściwości (Ctrl+1) wpisać żądaną wartość np. promienia. Poniżej zrzut. Natomiast w celu odświeżenia rysunku potrzeba wpisać regen w pasku poleceń Pozdrawiam Cytuj
pietro Opublikowano 4 Lipca 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2014 Bardzo dziękuję za pomoc.Pojawiło się jeszcze jedno pytanie... Jak mogę wyświetlić na rysunku dokładne odległości jakie są pomiędzy danymi punktami? Cytuj
pawmal Opublikowano 4 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2014 Proszę skorzystać z funkcji wymiarowania ->Wymiar normalny (chyba, że ma być zmierzona długość po łuku) lub wpisać w pasku poleceń ODLEG (_DIST) i wskazać dwa punkty. Pozdrawiam Cytuj
pietro Opublikowano 4 Lipca 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2014 Dziękuję ponownie. obiekty które mam na rysunku jednak nie są okręgami, a ośmiokątami i funkcja promień nie chce działać.. da się to jakoś uratować? Cytuj
pawmal Opublikowano 4 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2014 Nie przychodzi mi nic do głowy jak automatycznie można te obiekty zmniejszyć- chyba pozostaje funkcja do skalowania. Pozdrawiam Cytuj
kojacek Opublikowano 7 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2014 Nie przychodzi mi nic do głowy jak automatycznie można te obiekty zmniejszyć- chyba pozostaje funkcja do skalowania. Pozdrawiam Jedynym problemem jaki widzę, to prawidłowy wybór obiektów. Myślę jednak że 8-10 linijek rozlazłego kodu LISP-owego, załatwiło by sprawę. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi