pietro Posted July 4, 2014 Report Share Posted July 4, 2014 Witam! Niestety nie znam zbyt dobrze tego programu a musze w trybie pilnym wykonać jeden na pozór prosty manewr. Mam pewien rysunek który wrzucę poniżej. Na liniach zaznaczone są okręgi/sześciokąty. Muszę zmienić ich rozmiar. Czy mogę je jakoś sprawnie zgrupować i zmniejszyć? Bardzo prosze o szybką odpowiedź. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawmal Posted July 4, 2014 Report Share Posted July 4, 2014 Witam Proszę zaznaczyć wszystkie okręgi najlepiej przez prawy przycisk myszy ->Szybki wybór i na pasku właściwości (Ctrl+1) wpisać żądaną wartość np. promienia. Poniżej zrzut. Natomiast w celu odświeżenia rysunku potrzeba wpisać regen w pasku poleceń Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pietro Posted July 4, 2014 Author Report Share Posted July 4, 2014 Bardzo dziękuję za pomoc.Pojawiło się jeszcze jedno pytanie... Jak mogę wyświetlić na rysunku dokładne odległości jakie są pomiędzy danymi punktami? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawmal Posted July 4, 2014 Report Share Posted July 4, 2014 Proszę skorzystać z funkcji wymiarowania ->Wymiar normalny (chyba, że ma być zmierzona długość po łuku) lub wpisać w pasku poleceń ODLEG (_DIST) i wskazać dwa punkty. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pietro Posted July 4, 2014 Author Report Share Posted July 4, 2014 Dziękuję ponownie. obiekty które mam na rysunku jednak nie są okręgami, a ośmiokątami i funkcja promień nie chce działać.. da się to jakoś uratować? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawmal Posted July 4, 2014 Report Share Posted July 4, 2014 Nie przychodzi mi nic do głowy jak automatycznie można te obiekty zmniejszyć- chyba pozostaje funkcja do skalowania. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kojacek Posted July 7, 2014 Report Share Posted July 7, 2014 Nie przychodzi mi nic do głowy jak automatycznie można te obiekty zmniejszyć- chyba pozostaje funkcja do skalowania. Pozdrawiam Jedynym problemem jaki widzę, to prawidłowy wybór obiektów. Myślę jednak że 8-10 linijek rozlazłego kodu LISP-owego, załatwiło by sprawę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts